İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

OKULLARIN BİLGİSAYARLARLA DONATILMASI İÇİN 6,8 MİLYON DOLAR

6 Eyalet program dışında kaldı

Eğitim ve Bilim Bakanı Sergo Yeritsyan; dün Parlamento Eğitim, Bilim ve Kültür Komisyonu’nda, geçen yıl sonbaharda başlayan ve Dünya Bankası’nın “Eğitimde Kalite ve eşdeğerlilik” kredi programı çerçevesinde, 160 devlet okuluna 1200 bilgisayar getirilmekte olduğunu ifade etti.

Halihazırad milli eğitime bağlı 337 okulda, en azından bir tane bilgisayar bulunmakta. 2003-2004 eğitim yılında yaklaşık 1000 bilgisayar hayırseverler aracılığıyla okullara hibe edilmiş, Bakan Yeritsyan aynı miktarın bu yıl da tekrar etmesinin kolası olduğunu ifade ederken, şu anda ortalama 360 çğrenciye 1 bilgisayar düştüğünü, ancak projenin 40 öğrenci başına bir bilgisayarı hedeflediğini dde belirtti. Öğrenci sayısı 100’ü geçmeyen okullarda en azından 4 bilgisayar bulunacağınıun da altını çizem Bakan, kredi programınıun 19 milyon dolar olduğunu ve bunun 6,8 milyon dolarlık kısmının bilgisayar alımı için öngörüldüğünü belirtti. Kredinin 35 yıllığına ve ödemesinin 15 yıl sonra başlayacağını da söyleyen Yeritsyan, programda 100’den fazla yerli uzmanın ortalama 300 dolar aylıkla çalışmakata olduğunu, yabancı uzmanlar içinse kredi tutarının %3,5’nun ödeneceğinin öngörüldüğünü de ifade etti.

Okulların bilgisayarlaştırılma programına halihazırda Erivan ve ona komşu Armavir, Ararat, Kotayk ve Arakadzotn eyaletleri dahil bulunmakta. Syunik, Lori, Vayots Dzor, Şirak ve Davuş internet teknik altyapı yetersizliğinden ötürü programda yer almamakta.

Karine Danielyan

Yorumlar kapatıldı.