İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

HATAY´A MEDZ BAHK ZİYARETİ

Her yıl Medz Bahk (Büyük Oruç) döneminde gerçekleşen geleneksel İskenderun-Antakya ziyareti, bu yıl da 4-5-6 Mart 2005 tarihlerinde düzenleniyor.

Otobüs ve uçaklarla Hatay’a seyahat edecek olan ziyaretçiler, 5 Mart Cumartesi saat 11:00’de Antakya ili Samandağ ilçesi Vakıflıköy Surp Asdvadzadzin Ermeni Kilisesi’ndeki Medz Bahk dualarına katılacaklar. Aynı gün saat 15:30’da Antakya’daki Surp Bedros (Aziz Petrus/Sen Piyer) mağara kilisesinde Giragamudk dualarına katıldıktan sonra, ziyaretçiler çatısı çökmüş olan Kırıkhan Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi’nde gerçekleşecek olan kısa bir dua törenine katılacaklar.

6 Mart Pazar sabahı ise kilisenin isim günü vesilesiyle İskenderun’daki Surp Karasun Mangants Ermeni Kilisesi’nde Surp Badarak ayini gerçekleşecektir.

Ermeni Kilisesi’nin örf ve adetlerine göre, Surp Zadig’e (Paskalya) hazırlık dönemi olan Medz Bahk’ta (Büyük Oruç), inananlar dua, Kutsal Kitap etüdü, oruç gibi ruhani alıştırmaların ve sosyal yardım hizmetlerinin yanı sıra şehiriçi ve şehirdışındaki kiliselerle kutsal mekanları ziyaret ediyorlar.

Yorumlar kapatıldı.