İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

`ERİVAN VE STEPANAKERT İŞGAL EDİLMİŞ ALANLARDA İSKAN SİYASETİ YÜRÜTMÜYOR´

AGİK Minsk Grubu Fransız eşbaşkanı Bernar Fasien “Özgürlük radyosu”na yaptığı açıklamada, Ermenistan ve Dağlık Karabağ’ın, denetimleri altında bulundurdukları Azerbaycan’a ait alanlarda iskan politikası yürütmediklerini açıkladı. Fasien, Rus ve Amerikalı meslektaşları Yuri Merzlyakov ve Stiven Mann (sadece Kelbacar’da hazır bulundu) ve AGİK 10 kişilik veri toplama misyonuyla beraber, Karabağ güçlerini denetimi altında bulunan alanları ziyaret etmişlerdi.

Çoklarının düşündüğünün tersine, bu alanların iskanına ilişkin önceden planlanmış ve geniş hacimli bir programın varolmadığını da ifade eden Fasien, bu konuda tek istisnanın Laçin olduğunu kaydetti. Kalan 6 bölgede yerleşmiş olanların %80-90’ının bölgeye kendi inisiyatifleriyle yerleştiği veya resmi olmayan kuruluşlar, diaspora deseğiyle yerleşmiş olduğunu söyledi.

Fasien’in sözlerini aktaran Mediamax Ajansı “Burada Stepanakert ve Erivan’ın geniş ölçekte katılımı olmadığını’ söylediğini de aktardı.

Fasien yaptığı açıklamada “Birçok bölgede elektrik yok, fakirlik had safhada. Ben değil insanların yaşadığını söylemek, tavanı delik ve yarı yıkık duvarlar arasında sadece varlıklarını sürdürdüklerini söyleyebilirim” de dedi.

Yorumlar kapatıldı.