İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Orhan Pamuk´u `vatan haini´ ilan ettiler

Büyükçekmece Belediyesi’nin organizasyonuyla bir araya gelen grup, “Türkiye’de 1 milyon Ermeni ve 30 bin Kürt öldürüldü” şeklinde açıklama yapan yazar Orhan Pamuk’u “vatan haini” ilan etti

14/02/2005

Açıklamada, Orhan Pamuk eleştirilerek, “Tarihi bilgiden yoksun, tamamen art niyetli ve her şeyden önce birilerine yaranmak için gerçekleri görmeyen emperyalist güçlerin uşağı, bu vatan haininden utanıyoruz. İsviçre’de, bu cennet vatanı bölmek, parçalamak isteyen emperyalist güçlerin uşağı olarak ülkesine ve milletine ihanet eden Orhan Pamuk; senin kanından şüphe ediyoruz” denildi.

Türk vatandaşlarını, Orhan Pamuk’un kitaplarını okumamaya davet eden grup, “Kitapçıları da, bu adamın kitaplarını satmamaya, fuarlarda bu vatan haininin kitaplarını sergilememeye davet ediyoruz. Biz Büyükçekmeceliler olarak bu adamın kitaplarını bir daha okumayacağız. Orhan Pamuk denilen adamcağız ve onun gibi uşaklar bilsinler ki; biz, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan 70 milyon insan, etnik kökeni ne olursa olsun, Cumhuriyetin, bağımsızlığın ve vatanın bölünmez bütünlüğünün yılmaz bekçileriyiz. Dünya durdukça bu ülkede hür, özgür ve kardeşçe yaşamaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Haber : İHA

Yorumlar kapatıldı.