İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Metzamor Iğdır´ı vuruyor

Ermenistan’da Türkiye sınırına yakın bir bölgede bulunan Metzamor Nükleer Santrali’nin, Iğdır ve yöresinde hayvanların ölü ve sakat doğum yapmalarına neden olduğu ileri sürüldü. Iğdır Çiftçi Malları Koruma Dernek Başkanı Sebahattin Göleli, yaptığı açıklamada, Iğdır’a 15 kilometre uzaklıkta olan Metzamor Nükleer Santrali’nin insan ve hayvan sağlığını tehdit ettiğini ileri sürerek, santralin faaliyetlerine son verilmesi gerektiğini söyledi.

Hayvanlarda ölü ve sakat doğum oranlarının nükleer santral nedeniyle arttığını iddia eden Göleli, ”Yöredeki yetiştiricimiz büyük zararlara uğruyor. Koyunlar ve inekler sakat ve ölü doğum yapıyorlar. Bunun tek nedeni nükleer santraldir” dedi.
Ermenistan sınırına en yakın yerleşim yerlerinden olan Karakoyunlu İlçesi’ne Alican Köyü’nde yaşan Yaşar Tutkun da, hayvanlarının sakat ve ölü doğumlar yaptığını ifade ederek, ”Bunun nedeninin nükleer santral olduğunu düşünüyoruz” dedi.
Iğdır il genelinde 7 merkezde radyasyon ölçümü yapıldığını ifade eden Valilik yetkilileri ise radyasyon oranının insan sağlığını tehdit edecek boyutlarda olmadığını ifade ettiler.

Yorumlar kapatıldı.