İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

MARO GORKİ’NİN BEVERLY HILLS’DEKİ RESİM SERGİSİ

Armenian Mirror Spectator haftalık gazetesinin bildirdiğine göre önceleri Lübnan’da, şimdi ise Beverkly Hills’de sanat eserleri ticaretiyle uğraşan Silva Bzdikyan’ın Los Angelos’taki evinde Diasporalı Ermeni ressam Maro Gorki’nin resimleri sergilenmekte.

62 yaşındaki Maro Gorki tanınmış abstract ressam Arşil Gorki’nin kızı. Babası 1948 yaşında kızı daha 5 yaşındayken intihar ettiğinden maro babasını pek hatırlamıyor. Ancak babasının güçlü hatıratı Maro’yu resimle uğraşmaya sevk ediyor. Londra Slate Sanat Okulu’nda, Frenc Auerbach’ın yanında eğitim görüp 1965 yılında buradan mezun oluyor.

Maro’nun eşi Mathew Spender ise şair Stiven Spender’in oğlu ve daha Cambridge’de okuduğu yıllarda şiir yazma çabası içine giriyor ancak daha sonra yazar olmak ve mimarlıkta karar kılıyor. Arşil Gorki hakkında bir kitap yazıyor ve çalışmada A. Gorki’nin Hans Burghardt ve Marc Rotkol’un öğretmeni olduğu vurgulanıyor.

Çift, her işkisinin de babaları karizmatik kişiler olduklarından, sade köy yaşamına yöneliyorlar. 1968 yılında Toscana’da yerleştikleri 16 hektar alanın 5 hektarına Maro kendisi bakıyor. Bahçelerinde Mathew Spinder’in heykellerinin de yer aldığı bu yeşil alan ve Maro Gorki’lerin bu evinin Bernardo Bertoluççi’nin “Stealing Beuty” filmindeki ev olduğunu da hatırlatalım.

Ani Martirosyan, Bryusov Üniv. Öğr.

Yorumlar kapatıldı.