İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Misyonerlerin üssü İstanbul

Misyonerlik faaliyetlerindeki artış, Emniyet Genel Müdürlüğü’nü harekete geçirdi. Konuyla ilgili yaptıkları araştırmayı rapor haline getiren Emniyet, Türkiye’de misyoner örgütlerinin etkili bir çalışma içinde olduğunu bildirdi. Raporda, misyonerlerin İstanbul’u üs olarak kullandıkları, Anadolu’ya da açılmaya başladıkları ve son bir yıl içinde 230 korsan kilise açtıkları belirtiliyor.

Sekiz ayrı grup

Başbakanlık’tan MGK’ya iletilen Emniyet raporunda, misyonerlerin sekiz ayrı kol halinde örgütlendikleri belirlendi. Rapora göre son bir yıl içinde İstanbul’da 87, Ankara’da 54, İzmir’de 40, Bursa’da 16, Antalya’da 13, Diyarbakır’da 11 ve Mardin’de 9 olmak üzere toplam 230 korsan kilise açıldı. Kilise olarak genellikle apartman daireleri ve işhanları tercih edildi. Tamamı kaçak olan apartmanaltı kiliselerde faaliyetlerini sürdüren misyonerlerin en büyük hedefi ise işsiz gençler.

Hedef Aleviler

Rapora göre, İstanbul ve Ankara’nın yanısıra özellikle orta Anadolu bölgesini hedef seçen misyonerler, Muş, Tunceli ve Elazığ’daki Alevi vatandaşları kendilerine en yakın kitle olarak görüyorlar. Misyonerler bu amaçla 2005 ilkbaharında Tunceli’de yaz etkinlikleri düzenlemeye hazırlanıyor. Rapora göre, Pazar günleri biraraya gelen misyonerler Hrıstiyanlıkla ilgili temel bilgiler verdikten sonra İsa’yı anlatan Mel Gibson’un yönettiği ‘Tutku’ filminin gösterimini yapıyorlar. Perşembe günleri ise kiliseye gelen kişilerin ailevi sorunlarıyla ilgileniyor ve çözüm yolları araştırıyorlar.

Misyonerler her yıl İzmir, Kuşadası, Bodrum ve Antalya’da yaz kampları düzenliyor. Kamplarda katılımcılara bir hafta boyunca din” eğitim veriliyor.

Ercan YAVUZ / ANKARA

——————————————————————————–

DİYANET’İN SİLAHI MEDYA

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Mehmet Görmez, Diyanet Aylık Dergisi’nin bu ayki sayısında misyonerlik faaliyetlerine karşı kurumun yapmakta olduğu çalışmaları açıkladı. Görmez, misyonerliğe karşı bilgilendirme, yayın ve eğitim faaliyetleri olmak üzere üç ayrı kategoride çeşitli çalışmalar yaptıklarını söyledi. Mehmet Görmez, yayın faaliyetlerini şöyle sıraladı:

Misyonerlik faaliyetlerinin çeşitli yönleriyle ilgili broşür, kitap, CD türünde yayınlar hazırlanmaktadır.

TV ve radyo yayınlarına yönelik program projeleri hazırlanmaktadır.

Din görevlilerini bilgilendirmek amacıyla ‘Misyonerlik’ adlı bir kitapçık baskıya hazırlanmaktadır.

Yurtiçinde ve yurtdışında yaşayan vatandaşlarımıza din” konularda rehberlik edebilmek için dünya dinlerini tanıtan ‘Dünya Dinleri’ adlı bir proje telif aşamasındadır.

Batılı bilim ve devlet adamlarından İslam dinini tercih edenlerin hayat hikayelerini anlatan ‘Neden Müslüman Oldum’ türünde bir seri hazırlanmaktadır.

Misyonerlik faaliyetlerinin hedef ve amacını anlatan kitapçıklar hazırlanmaktadır.

Volkan YANARDAĞ / ANKARA

——————————————————————————–

NEFSİ MÜDAFAA HELALDIR

Diyanet İşleri Başkanlığı, camilerden okutacağı hutbede, cana kıymanın haram, nefsi müdafaanın ise helal olduğunu anlatacak.

Diyanet, ‘haram ve helal’ konusu işlenen hutbede, insanların davranışlarına hiçbir sınırlama getirmemeleri durumunda yaşamlarının çekilmez bir hal alacağı uyarısında bulunuyor. ‘Allah’ın açıkça yasakladığı şeylere ‘haram’, yasaklamayıp serbest bıraktığı şeylere de ‘helal’ diyoruz’ denilen hutbede, cana kıymanın haram, nefsi müdafaanın ise helal olduğu vurgulanacak. Başkasının malını gasp etmenin, faiz alıp vermenin haram, ticaret yapmanın, çalışıp kazanmanın helal olduğu anımsatılacak hutbede, zinanın haram, evlenip yuva kurmanın ise helal olduğuna işaret edilecek.

Dinin getirdiği yasakların yaşamı kolaylaştırmaya yönelik olduğuna değinilecek hutbede, bile bile haram işlemenin ve haramlarda ısrar etmenin büyük günah olduğu anlatılacak. Hutbede, ‘İşlenen günahtan bir an önce vazgeçilmeli, pişmanlık duyup tövbe edilmelidir’ denilecek. (ANKA)

Yorumlar kapatıldı.