İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ERMENİSTAN BAHREYN YOLU KISALIYOR

Ermenistan Parlamento heyetinin Arap ülkeleri bankacılık merkezi Bahreyn Krallığına yaptığı ilk resmi ziyaret, iki ülke ilişkilerinin çok yönlü ve hukuksal bir zemine oturtulması amacını taşımakta. Dün Artur Bağdasaryan’ın başkanlığını yaptığı heyet Bahreyn kralı Ahmad İbn İsa Al Halifa tarafından kabul edildi.

Parlamento Başkanı Bağdasaryan, krala Ermenistan devlet başkanı Robert Koçaryan’ın davet mesajını teslim etti. Bahreyn kralı memnuniyetini ifade etti ve bu davet-mesaj olmasaydı bile Ermenistan ve Bahreyn’i birbirine bağlayan yolun Ermenistan parlemento heyeti ziyareti sonrasında daha da kısalacağını söyledi. Kral, Ermeni parlamenterler dostluk heyetinin ikinci oturumuna Bahreyn Ulusal Meclisi temsilcisinin katılım olanağı sağlanmasını kutladı ve Ermenistan’da bir Arap Kültür Merkezi açılması ve genel olarak bilim ve kültür ilişkilerinin gelişmesi için elinden gelen her tür gayreti göstereceğini kaydetti.

Kral; Ermenistan’ın Arap ülkeleri Ligasına ve İslam Konferansı’nda gözlemci statüsüyle yer alması konusunda tamamıyla destekleyeceğini de belirtti.

Bahreyn Kralı’yla görüşme öncesinde Danışma Konseyi başkanı Ardaroahman Camşiri ve başbakan Şeyh Halife Bin-Saman Al Halifa ile de görüşmeler yapıldı. Her iki buluşmada da Ermeni-Bahreyn ilişkilerinin gelişme potansiyeli ve ülkeler araında siyasi ve ekonomik alanlarda görüş farklılıklarının olmasığı vurgulandı. Bahreyn başbakanı Ermeni tarafının girişimleri için ölkesi hükümetinin desteğini de dile getirdi.

İki ülke Ulusal Meclis başkanları Parlamentolararası İşbirliği anlaşması imzaladılar. Buluşmada kültür ve turizm alanında olduğu gibi, uluslararası yapılarda da işbirliği yapılması konusunun önemi kaydedildi.

Nana Petrosyan

Yorumlar kapatıldı.