İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ÇALIŞMA ALANINDA CİNSİYET EŞİTLİĞİ

Ermenistan’da tüm ekonomik alanlarda kadın ve erkeklerin eşit haklara sahip olduğu Ermenistan Anayasasında belirtilmektedir. Ancak bugün kadınların çalışma alanlarıhizmet sektörü, istisnai olmak üzere yönetim mekanizmalarında, Parlamento’da 7 bayan milletvekili, 2 bakan yardımcısı, iş dünyasının önemli birkaç kadın temsilcisiyle sınırlıdır.

Bizde Gender’e ilişkin konulardan bahsedildiğinde genelde kadınlara ilişkin meselelşer anlaşılmaktadır. Ancak Gender, her iki cinsiyetin de eşit haklarının bir ifadesi olup hem toplum hem de yönetim katında her iki cinse ilişkin sorunları incelemektedir.

Dün Tekeyan Merkez’de Uluslararası çalışma örgütü (ILO)doğu Avrupa ve Mekezi Asya alt bölgeleri ofisi ve Ermenistan Çalışma ve Sosyal Meseleler Bakanlığı’nın (EÇSMB) düzenlediği yuvarlak masa Cinslerarası eşitliğe ilişkin konuları değerlendirmekteydi.

Topalantıda cinsler arası eşitliğe ilişkin ILO siyaset ve yaklaşımı açıklanırken, EÇSMB Toplumla İlişkiler Bl. Sorumlusu Hasmik Haçatryan, ILO Bölge Ofisi Toplumla İlişkiler uzmanı Olga Bogdanova, Proje Koordinatörü İrina Meleh, Ermenistan gazeteciler Blğ. Bşk. Asdğik Gevorgyan, RadyoTv muhabirleri birliği sekreteri yard. Nadejda Ajgihina vd. Görüşleriyle katkıda bulundular.

Toplantı sonunda katılımcılara “Ermenistan Kitle İletişim Araçları Cinsiyetlerarası eşitlik meselelerinin aydınlatılması proje” taslağı sunuldu.

Marieta Magaryan

Yorumlar kapatıldı.