İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ABD’li Ermenilere ‘soykırım’ tazminatı

Osmanlı İmparatorluğu döneminde yakınlarının soykırım kurbanı olduğunu iddia eden ABD’li Ermeniler, bir sigorta şirketine karşı açtıkları davayı kazandı.

NTV

27 Ocak 2005 — Ermeniler, “soykırım” konusuna dikkat çekmek için benzer davalar açmaya devam edeceklerini söyledi.

Amerikan sigorta şirketi “New York Life Insurance”, Anadolu’da yaşayan ve 1915’ten önce hayat sigortası yaptıran Ermenilerin mirasçılarına ilk ödemeyi yaptı.

Hayat sigortası yaptıran Ermenilerin mirasçıları, yakınlarının Osmanlı İmparatorluğu döneminde soykırım kurbanı olduklarını iddia ederek dava açmış ve sigorta şirketinden tazminat talebinde bulunmuştu.

Geçen yıl Los Angeles’taki bir federal mahkeme 1875 ile 1915 arasında satılan poliçelerin karşılığında soykırım kurbanı olduğu iddia edilen Ermenilerin yakınlarına tazminat ödenmesine karar vermişti.

SOYKIRIM İDDİALARI AÇISINDAN ÖNEMLİ

“New York Life Insurance” şirketi de, ABD’deki beş Ermeni vakfına 333 bin’er dolarlık ilk ödemeyi yaptı. Anlaşma gereğince şirketin mirasçılara en az 11 milyon dolar, vakıflara 3 milyon dolar ve idari masraflar için de 2 milyon dolar ödemesi gerekiyor.

Mirasçıların avukatları, tazminat kararının Ermeni soykırımının tanınması açısından önemli bir gelişme olduğunu savundu. “New York Life Insurance” şirketi poliçe sahibi Ermenilerin mirasçılarının 16 Mart’a kadar başvuruda bulunarak, ödemelerden faydalanabileceğini duyurdu.

Yorumlar kapatıldı.