İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

`HİTLER YAHUDİLERİ VE ERMENİLERİ SONSUZA DEK BİRBİRİNE BAĞLADI´

Ermenistan Dışişleri bakanı Vartan Oskanyan, New York, BM Genel Asamblesi 28. Özel Oturumu çerçevesinde, II. Dünya Savaşı sonunda SSCB Ordusu tarafından Ausvhwitz toplama kampının kuratarılmasının 60. yılı vesilesiyle yaptığı konuşmada, Hitler’in Yahudileri ve Ermenileri sonsuza dek birbirine bağladığını söyledi.

“Hitler Polonya’yı işgali öncesinde artık Ermenilerin yokedilmesini kim hatırlıyor?” açıklamasında bulunmuştu. Hitler’in bu açıklamasının Washington Holokost Müzesi’nde de yer aldığını belirten Oskanyan “Auschwitz’den sonra biz hepimiz yahudiyiz, hepimiz çingeneyiz, biz herngi biri için, herhangi bir yerde karşıt ve istenmeyeniz. Auschwitz’den sonra insan vicdanı aynı kalamaz” dedi.

“XX yy’da 15 soykırım gören kurbanlar için bu elim yerlerin kendi adları var. Ermeniler için bu Der el-Zor çölüdür, Kamboçyalılar için Katliamlar vadisi, XXI. Yy çocukları için Darfur, savaç sonrası yetişen Yahudiler, Polonyalılar ve bizim neslimiz için Auschwitz’dir” diyen Oskanyan sözlerini şu şekilde sürdürdü “Ermeni halkı ve Hükümeti adına, Soykırımdan kurtulmuşların bir ardılı olarak, burada sizlerle bulunmayı, kurtulanlarla beraber bu anma etkinliğne katılmak bir borç biliyorum”.

Yorumlar kapatıldı.