İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

EMILY MARGARETH HABER, AGİK BELGE TOPLAMA MİSYONU BAŞKANI

Regnum Ajansı’nın verdiği bilgiye göre; Almanya Dışişleri bakanlığı AGİK bölümü sorumlusu Emily Margareth Haber, Karabağ güçlerinin denetimi altında bulunan alandaki belge toplama misyonu başkanlığını gerçekleştirecek. Misyonda Minsk Grubu ülke temsilcileri yanısıra Finlandiya, İtalya, İsveç ve Almanya temsilcileri bulunmakta.

Rus eşbaşkan Yuri Merzlyakov, 28 Şubatta Minsk Grubu temsilcileri, AGİK Daimi başkanı şahsi temsilcisi Ancey Kasperçik ve Haber’in Azerbaycan dışişleri bakanlığında görüşmelerde bulunacağını ve burada kendilerine gerekli belgelerin verileceğini söylerken, Bakü ziyareti sonrasında hangi bölgelerin kesin ziyaret edileceğine karar verileceğini de kaydetti. 29 Ocak’ta Kasperçik ve Haber’in Erivan’ı ziyaret ederek, burada bulunan AGİK Gözlem misyonu diğer üyeleriyle beraber Stepanakert’e gidilecek. Stepanakert’te heyeti Dağlık karabağ cumhurbaşkanı Arkadi Hugasyan kabul edecek.

Belge toplama misyonu yaklaşık bir hafta devam edecek ve tahminen Şubat sonunda hazırlanacak rapor önce Minsk Grubuna ve daha sonra AGİK Daimi Konsey’ine sunulacak.

Resmi Erivan ve Stepanakert, DKC Güvenlik hattında, devlet eliyle iskan programı yürütülmediğini ve buralarda Azerbaycan’da evlerini kaybetmiş ve zorla göçertilmiş kişilerin yerleşmiş bulunduğunu bir kez daha tekrar etti.

Ayrıca AGİK Minsk Grubu yeni tayin edilen Fransız eşbaşkan Bernar Fasye –Anri Jakolen’in yerine- bugün Erivan’a gelmekte.

Yorumlar kapatıldı.