İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ERMENİ BARIŞ GÜCÜ IRAK’A HAREKET ETTİ

46 kişiden oluşan Ermeni Barış Gücü askerleri bugün Zvartnots Havaalanında düzenlenen bir törenle Irak’a uğurlandı. Askerlerin halay çekdiği ailelerininse kimilerinin hüzünlü kimilerinin ağlamalarına, barış gücü askerlerinden biri “Eve gidin, herşey normal, endişelenmeyin, kalanı da televizyondan izlersiniz” demekteydi.

Birlik komutanı Garuş Avedisyan, grubun bir yıllık bir hazırlık eğitiminden geçirildiğini ve yüksek düzeyde hazırlanmış olduklarını ifade ederken, askerlerin gruba kendi istekleriyle katılmış olduğunu da belirtti.

Albay Vahan Karabetyan, Birliğin, Kuveyt’te iki haftalık bir iç hizmet kursundan sonra, bir kısmının Bağdad’ın 120 km güneyindeki Polonya Birliğinin yer aldığı Al Hila kentine, diğer kısmınınsa Kerbela’ya gideceğini belirtti.

Uğurlama töreninde yaptığı konuşmada Ermenistan Savunma bakanı Serj Sargsyan, Irak’ta istikrarın tesisi ve Ermeni barış gücünün koalisyon güçleri safında yerini almasının öneminden bahsederken, ABD elçisi John Evans da ABD-Ermenistan ilişkilerinin her geçen gün gelişmekte olduğunu ve bu son adımla güvenlik alanında da işbirlğinin pekiştiğini kaydetti.

Gohar Gevorgyan

Yorumlar kapatıldı.