İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ERMENİ EĞİTİM VE HAYRİ İŞLKER BİRLİĞİ SURP GRİGOR LUSAVORİÇ SAĞLIK MERKEZİNE 130.000 DOLAR SAĞLIK TEŞHİZATI YARDIMINDA BULUNDU

Batı Amerika Ermeni Eğitim ve Hayri İşler Birliği (EEHB) sorumlusu Setrak Acemyan’ın Ermenistan ziyareti ilk değildi. Acemyan, özel bir misyomla Erivan’da bulunmakta. EEHB’nin daha önceden Surp Grigor Lusavoriç Sağlık Merkezine yolladığı 130.000 dolar değerindeki tıbbi teçhizatların yerinde kullanıldığının tesbitini yapmak. EEHB Ermenistan sorumlusu Stepan Mantarlıyan’la beraber Sağlık merkezini ziyaretr eden Acemyan, cihazların özellikle yardıma muhtaç hastalar için de kullanıldığını yerinde tesbit ettikten sonra, medya araçlarına yaptığı açıklamada, “benzer yardımları hem Ermenistan’a hem de Karabağ’a yapacağız. EEHB’nin amacı halk için halkla beraber olmaktır” dedi.

Erivan Tıp Üniv. Eski öğrencilerinden, EEHB ve Sosyal Demokrat Hınçak Partisi Batı Amerika Merkez yönetimi üyesi olan Setrak Acemyan’ın organize ettiği bu yardımlar Diaspora Ermeniliğinin anavatana olan sevgi ve saygılarını, savaş ve abluka koşullarında ve bugün de devan etmekte. 2005 yılı ilkbaharında benzer amaçlarla Karabağ’ın ziyaret edilmesi de öngörülmekte.

H. Moskofyan

Yorumlar kapatıldı.