İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

`UMUT PORTRELERİ: ERMENİLER´

Kanada Zoryan Enstitüsü; Berlin “Verlag Hans Schiler” Yayınevinin, içinde Ermeniler ve Ermenistana ilişkin 52 makalenin yer aldığı yeni bir almanac kitapğın yayımlandığını bildirdi.

“Umut Portreleri: Ermeniler” başlığını taşıyan kitap 3 bölümden oluşmakta. Tanınmış Holokost tarihçisi Yehuda Bauer’in önsözünden sonra, ilk bölümde Soykırım konusu vurgulu olmakla beraber Ermeni tarihi yer almakta. Burada saygın ızmanlar Tessa hofman, Vahakn Dadryan, Taner Akçam ve Volfgang Gust’un makaleleri yer almakta.

İkinci bölümde; Ermeni edebiyat, sanat, resim, siyaset vd. alanlarda önde gelen kişiler tanıtılmakta. Bunlar arasında; Vahakn Dadryan, Vartan Grigoryan, Maykıl Arlen, Şarl Aznavur, Adom Egoyan, Vartan Oskanyan, Karekin II ve Aram I katoğikoslar gibi isimler yer almakta.

Üçüncü bölümde Der el-Zor, Burj Hamud, Kudüs, Musa Dağı, Dzidzernakapert gib anılmaya değer yerler yer almakta.

Kitabın sonuç bölümünü Zoryan Enstitüsü Md. Greg Sargisyan yazmış olup, ayrıntılı bir şekilde Enstitünün 22 yıllık çalışma ve başarılarına ilişkin bilgi vermekte.

Kitapla ilgili girişimde bulunan ve hazırlayan Hubereta Von Vos-Vitig, iki tercime kitabın da sahibi olup, ermeniceye olan ilgisinin elçi olan eşinin Beyrut ve Kıbrıs’taki elçilik dönemlerinde başladığını ifade etmekte. Bn. Huberta, “Bir tarihçi ve gazeteci olarak, Ermenilere ilişkin çok az şey bildiğimi hissettim. Genel olarak almanlar ermenilere ilişkin çok az şey bilmekteler. Bu nedenle kitabı hazırlamaya başladım. Derinleştikçe, bunun önemini daha çok hissettim” itirafında bulunmakta.

415 sayfadan oluşan kitabın ingilizce versiyonunu, www.zoryaninstitute.org sayfasında önce “About US” ve daha sonra “the Making of a National Research Center” konularını tıklayarak okumak mümkün.

H.Dz.

Yorumlar kapatıldı.