İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

İNSAN HAKLARI OMBUDSMENİ DEVLET BAŞKANININ VETOSUNU KABUL ETMİYOR

Dün Parlamentoda 80 kabul, 0 red ve 0 çekimser oyla Ermenistan Devlet başkanının “İnsan hakları Savunucusuna –Ombudsmene- ilişkin” Yasada değişiklik yapılmasına dair müdahalesi kabul edildi.

Devlet başkanının müdahalesi, geçen yıl Aralık ayında kabul edilen Ombudsmene ilişkin yasada, Ombudsmenlik hizmetlerinde çalışanların da “Devlet Memurları Yasası” (DMY) hükümlerine tabi olacakları, çalışanlarının uzmanlık ve eğitim yönünden eşdeğerlilikleri olması gerektiği ve yarışma usulüyle seçilecekleri şartının yasada yer almamasından kaynaklanmaktaydı.

Girişim Devlet Hizmetleri Kurulu Başkanı Manvel Badalyan’dan gelmiş olup, Parlamento Devlet Hukuki İşler Komisyonu da konuda hemfikir olduğunu ifade etmiştir.

İnsan hakları ombudsmeni ve bu hizmette çalışnaların temsilcileri konuyu, bağımsız insan haklarını savunma faaliyetlerine müdahale olarak kabul ettiklerini ifade ederken, Devlet başkanının vetosu sonucu, Ombudsmenliğe ilişkin yasada değişikliğe ilişkin bir taslak hazırlanarak parlamento gündemine getirilecek.

Garine Danielyan

Yorumlar kapatıldı.