İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Şener: `Ermenistan Türkiye ile olan ihtilaflarını kaldırmalı´

Bakü – Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, Azerbaycan topraklarındaki Ermeni işgalinin devam etmesinin uluslararası hukuk kurallarına aykırı olduğunu belirterek, “Ermenistan, Azerbaycan ve Türkiye ile olan ihtilaflarını ortadan kaldırmalı” dedi.

Şener, Azerbaycan’da yayınlanan “525’inci Gazet”e yaptığı açıklamada, Erivan’ın Bakü ve Ankara ile ilişkilerinin, sorunların giderilmesinden sonra mümkün olabileceğine işaret ederek, “Azerbaycan ile ilişkilerimiz, başka hiçbir ülkeyle karşılaştırılamaz. Biz aynı dilde konuşan, aynı dine sahip, ortak tarihi, kültürel değerleri, bugün de yakın ilişkileri olan iki ülkeyiz. Ermenistan’ın Azerbaycan’a karşı takındığı tutum Türkiye için çok önemlidir” diye konuştu.

Ülkeler arasındaki ilişkilerin devletlerarası hukuk kurallarına uygun olması gerektiğini, ancak Ermenistan’ın tutumunun buna uygun olmadığını ifade eden Şener, Ermenilerin Azerbaycan topraklarını işgal altında tutmasının yanı sıra Türkiye’ye karşı da tarihi gerçeklerle uzlaşmayan iddialar öne sürdüklerine dikkati çekti.

Ermeni tarafına işgalin sona erdirilmesi, gereksiz, tarihi gerçekler ve uluslararası hukuk kurallarına uygun olmayan iddialardan vazgeçmeleri çağrısında bulunduklarını söyleyen Şener, Ermenilerin iddialarından vazgeçip geçmeyecekleri sorusu üzerine, “Kendileri bilir. Bundan en çok zarar gören kendileridir” dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı

Yorumlar kapatıldı.