İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Papaz, Meclis´e NİFAK SOKTU

Bartholomeos efendi rahat durmuyor.

Merkezi Amerika’daki Ortodoks Patrikhane Temsilcileri Ulusal Konseyi, ABD Ankara Büyükelçisi Eric Edelman onuruna vereceği resepsiyonun davetiyelerinde kendisini yine ekümenik ilan etti.

TBMM Başkan Vekili Sadık Yakut, milletvekillerini ‘milli duruş’a davet etti.

Yakut, “Milli çıkar ve onurumuza ters düşen bu daveti kabul etmiyor, tüm milletvekili arkadaşlarımın da bu duruşa katılacağına inanıyorum” diye konuştu.

Merkezi Amerika’da bulunan Ortodoks Patrikhane Temsilcileri Ulusal Konseyi, 2 Aralık tarihinde, ABD Ankara Büyükelçisi Eric Edelman onuruna vereceği resepsiyonun davetiyelerini bazı AKP ve CHP milletvekilleri ile üst düzey kamu görevlilerine gönderdi.

İngilizce hazırlanan davetiyede, Patrik Bartholomeos’un isminin önüne, Türkiye tarafından kabul edilmeyen ‘ekümenlik’ sıfatının yazılması sıkıntı doğurdu.

Tartışmalı konularda herkesin dikkatli davranmasını isteyen Dışişleri Komisyonu Başkanı Mehmet Dülger, davete katılmayacağını söyledi.

AKP Sakarya Milletvekili Süleyman Gündüz de, “Lozan’da kayıt altına alınan bir konumun hilafına bir unvanla veya sembolle hareket edilen bir yerde, davete katılmak anlamsızdır.

Yeni polemiklere sebebiyet vermemek gerekiyor.

Ekümenik verilecekse onu TC verir.

Davetiyenin üzerine yazmakla olmaz.” dedi.

Daveti kabul etmediğini ifade eden TBMM Başkan Vekili Sadık Yakut ise milletvekillerini ‘milli duruş’a davet etti.

Yakut, şöyle konuştu: “Milli çıkar ve onurumuza ters düşen bu daveti kabul etmiyor, tüm milletvekili arkadaşlarımın da bu duruşa katılacağına inanıyorum.

Bir kez daha Patrik’i, Lozan’daki görev yetki ve sorumlulukları çerçevesinde Türkiye’deki Rum azınlığı olan Türk vatandaşlarımızın dinsel haklarını ve hukuklarını koruyup gözetmeye davet ediyorum.

Milli sabır ve hoşgörümüzün sınırlarının zorlanmamasını istiyorum.” dedi.

Yorumlar kapatıldı.