İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ERMENİSTAN, NATO PARLAMENTERLER ASAMBLESİNDE 3 NOKTADA OLUMLU PUAN ALDI

11-17 Kasım’da Venedikte yapılan NATO Parlamenterler Asamblesine Ermenistan’dan parlamenterler, Mher Şahkeltyan, Aleksan Karabetyan ve Artur Petrosyan katıldılar. Konuya ilişkin dün bir basın toplantısı düzenleyen Şahkeltyan ve Karabetyan; boyunca Ermenistan lehine özellikle, anayasal reformlar, medeni hukuk ve basında farklı siyasi eğilimlerin eşit temsiline ilişkin olumsuz sözler duyduklarını ifade ettiler.

NATO PA’de sunulmuş olan Güney Kafkasya’in raporun heniz son şeklini almamış olduğunu da ifade eden parlamenterler, çalışmaların devam ettiğini belirttiler.

Toplantılar esnasında Fransız temsilcinin Ermeni-Türk sınırı konusunu gündeme getirirken, Litvanya temsilcisinin Ermeni Soykırımı konusunu gündeme taşıdığını, kendilerinin de halihazırda Azerilerin işgali altında olan Gedaşen ve Şahumyan bölgelerine ilişkişn hatırlatmalarda bulunduklarını ifade ettiler.

25-27 Kasımda Bakü’de yapılacak NATO Parlamenterler Asamblesi Rose Road seminerine Ermenistan’ın da katılacağını kaydeden parlamenterler, vize sorunununn diğer ülke temsilcilerinin olduğu gibi kapıda çözümleneceğine ilişkin NATO’dan teyid aldıklarını belirttiler. Bu seminerde; Güney Kafkasya Güvenlik sistemi, Hazar denizi kaynaklarının idaresi, 2006 yılında Ermenistan’da yapılacak NATO tatbikatları ve bir sonraki seminer konuları değerlendirilecek.

Nana Petrosyan

Yorumlar kapatıldı.