İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

TARİKAT VE DİNİ KURULUŞLARA İLİŞKİN

16 Kasımda Başpatrik Karekin II başkanlığında toplanan Yüksek Ruhani Konsey, son zamanlarda tarikatla ilişkin, özellikle “Yehova Şahitleri” tarikatının resmen tanınması sonrasında gündeme gelen duruma ilişkin olarak yaptığa çağrı-açıklamada; Ermeni Apostolik Kilkisesi’nin Vicdan özgürlüğü hakkını tanıdığını, ancak aralarında “Yehova şahitleri” nin de olduğu tarikat ve bazı dini kuruluşların, uyguladıkları yöntem ve metodlarla vicdan özgürlüğü hakkını çiğnediklerini ve totaliter bir yapıya sahip oldukları söylenmekte.

Yehova Şahidi tarikatının Hristiyanlık ilkeleriyle ters düşmesine rağmen hristiyan bi,r tarikat gibi kaydolmasının halkın ulusal, geleneksel ve devlet çıkarlarına ters olduğu, Ermenistan Anayasası ve Ermenistan “Vicdan Özgürlüğü ve Dini kuruluşlara ilişkin” yasanın ilkeleriyle ters düştüğünün belirtildiği çağrıda, Yehova Şahitleri’nin Geleneksel kiliseler ve Dünya Kiliseler Blğ. Tarafından tanınmadığı vurgulandı.

Açıklamada, Devlet görevlilerinin aldıkları kararı gözden geçirmelerine ilişkin umut ifade edilirken, halka da, Kutsal Ermeni Apostolik Kilisesinin misyonunun bilincinde olduğu ve evlatlarının bütünlüğüne yönelik kararlılığının tam olduğu da hatırlatıldı.

Yorumlar kapatıldı.