İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Müslümanlar misilleme yaptı kiliselere saldırdı

Müslümanlar’a yapılan saldırılar Avustralya’da da baş gösterdi. Melbourne’deki Işık Koleji adlı Türk okulunda dün çıkan bir yangında, 3 sınıf tamamen yandı.

Film yapımcısı Theo van Gogh’un, kısa metrajlı bir filminde Müslümanlığa küfrettiği gerekçesiyle öldürülmesinin ardından Hollanda’da yaşanan gerilim tırmanıyor. Son 5 gün içinde Müslüman okullara, camilere ve dernek binalarına 14 saldırı yapılmıştı. Önceki gün de Lahey kentinde Türk, Faslı ve Hollandalı gençler birbirine girdi. Polis olaya köpeklerle müdahale etti. Tüm bunların üzerine Müslümanlar da misillemeye geçti. Dün Rotterdam kentindeki bir Protestan kilisesine molotof kokteyli atıldı. Utrecht kentinde de küçük bir kilisede yangın çıktı ve pencereler kırıldı.

Müslümanlar’a yapılan saldırılar Avustralya’da da baş gösterdi. Melbourne’deki Işık Koleji adlı Türk okulunda dün çıkan bir yangında, 3 sınıf tamamen yandı. Yangının anti-İslamcı saldırganların okulu kundaklamasıyla başladığı düşünülüyor. Ayrıca incelemelerde okulun tabelasına da “domuz” yazıldığı görüldü. Sabahın saatlerinde çıkan yangında ölen ya da yaralanan olmadı.

Yorumlar kapatıldı.