İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ERMENİSTAN SİLAHLI KUVVETLER KOMUTANI ABD’DE

Ermenistan Savunma Bakanlığı Enformasyon ve Propaganda Bl.’den bildirildiğne göre, Ermenistan Silahlı Kuvvetler Komutanı Tümgeneral Mikayel Harutyunyan, ABD Birleşik Silahlı Kuvvetler Komisyonu Bşk. General Richırd Mayırs’ın davetlisi olarak 31 Ekim-5 Kasım tarihleri arasında Birleşik Devletleri ziyaret etti.

Washington’da Mayırs tarafından kabul edilen M. Harutyunyan; Ermeni-Amerikan askeri işbirliği, barış gücü, NATO “Barış adına partnörlük” programında Ermenistan’ın katılımına ilişkin sorunları değerlendirdiler. Ziyareti çerçevesinde Arlington Ulusal Mezarlığını ziyaret edip “Meçhul asker” anıtına çelenk koyan M. Harutyunyan ve başkanlığındaki heyet Norfolk (Florida)da bulunan NATO Federal Değişim Komutanlığı, Tampa (Florida)da konuşlandırılmış olan ABD Birleşik Güçler Komutanlığı ve ABD Merkezi Komutanlığını da ziyaret ettiler.

Ermeni-Amerikan Savunma Bakanlıkları arasında istikraralı ve yapıcı bağların tesisi, terorizmle mücadeleye aktif katılım ve NATO “Barış adına partnörlük” programına aktif katılımından ötürü Mikayel Harutyunyan, ABD yüksek askeri ödülü “Onursal Lejyon” madolyonuyla ödüllendirildi.

Ermenistan’ın, ABD’nin Irak’ta sürdürdüğü terorle mücadele işlemlerine katılmak üzere Irak’a 50 kişilik doktor, anti-mayın personeli ve şoför yollamaya hazır olduğu bir kez daha ifade edildi.

Yorumlar kapatıldı.