İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ERMENİSTAN KARA PARA AKLAMAK İÇİN UYGUN BİR ÜLKE DEĞİL

MB Bşk. Dikran Sargsyan; Ermenistan’ın kara para aklama ve trorizmin finansmanı açısından tehlikeli durumda olmadığını, kabul edilecek “İllegal yollarla elde edilen gelirlerin meşrulaştırılması ve trorizmin finanse edilmesine karşı mücadeleye ilişkin” tasarı halindeki yasanın bu tür girişimleri de önleyeceğini kaydetti.

Parlamentonun onayladığı konuya ilişkin birkaç uluslaarası sözleşme sonrasında gündeme gelen yasa tasarısının, ticari bankaları, kredi kuruluşlarını, kara parayala mücadele konusunda yükümlendirdiğini ve konuya ilişkin hukuki zemin hazırladığını da kaydeden D. Sargsyan, MB bünyesinde oluşturulacak “Birleşik Finansal Monitoring Merkezinin” finansal hareketlere ilişkin verileri kaydedeceğini bildirdi.

Dikran Sargsyan yaptığı açıklamada; Gayri meşru yollarla elde edilen gelir sahipleri ve terorizmi finanse edenler, Ermenistan’ın kendi faaliyetleri için destekleyici bir alan olmadığını bildiklerini, zira burada finansal hareketlerin küçük çaplı olduğunu bir kez daha teyid ederken, tüm finansal hareketlerin %95’nin MB aracılığıyla olduğunu da hatırlattı.

N.P.

Yorumlar kapatıldı.