İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Gül rapora tepkili

23 Ekim 2004— Sivil Toplum Kuruluşlarının raporlar hazırlayabileceğini belirten Gül, “Yalnız, Türkiye’nin kritik dönemden geçtiği ve birlikte bir hedef için çalıştığımız günlerde böyle önemli ve hassas konuların bu şekilde ele alınmasını tasvip etmiyorum” dedi.

Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, Akdeniz Forumu Dışişleri Bakanları toplantısının yapılacağı Paris’e hareketinden önce basın toplantısı düzenledi. Gül toplantıda İnsan Hakları Danışma Kurulu’nun tartışma yaratan Azınlıklar Raporu’nun dün gece Başbakanlık’a gönderildiğini ancak henüz görmediğini söyledi.

Gül “Adı üstünde danışma kuruludur. Kendi yönetmeliği vardır. Böyle bir danışma kurulunun önünde Başbakanlık adı olması sözkonusu değil. Bugün öğrendim ki dün akşam rapor Başbakanlık’a gönderilmiş. Henüz görmüş değilim. Basından gördüğüm kadarıyla 78 kişilik kurulda 24 kişilik bir katılımla hazırlanmış. Kaç kişi onaylamış kaç kişi onaylamamış belli değil. Önce bizlere verilmesi gerekir ama basına veriliyor. Garip ve düzensiz buluyorum. Biz sivil toplum örgütlerine büyük önem veriyoruz. İyi bir ilişkimiz varken bunları zedeleyecek davranışları kapris olarak görüyorum. Türkiye’nin kritik dönemden geçtiği ve birlikte bir hedef için çalıştığımız günlerde böyle önemli ve hassas konuların bu şekilde ele alınmasını tasvip etmiyorum” dedi.

MÜZAKERE HEYETİ

Bakan Gül, AB müzekerelerini sürdürecek heyet konusunda basında yer alan haberlerin doğru olmadığını belirterek “Bu haberler doğru değildir. Tabiiki müzakere süreci ile ilgili çalışmalar yapıyoruz ama isim bazında çalışma yok. İsimleri konuşulur hale getiren haberler yapıcı değil” dedi.

Yorumlar kapatıldı.