İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

DİASPORA VE KARABAĞLI HAYIRSEVERLERİN YARDIMIYLA STEPANAKERT’TE BİR HASTANE AÇILDI

İnşaatı 1996 yılında tamamlanan ve 2002 yılında Devlet Enfeksiyon Hastalıkları Hastanesine dönüşmesi gereken Çocuk Hastalıkları hastanesi, bina koşuılları gerekli teçhizat yokuğu sebebiyle faaliyete geçemiyordu.

Hastanenin faaliyete geçebilmesi için Amerikalı Karolayn ve Corc Nacaryanlar (Boston) ve Albert Ara Manukyan (Los Angelos) yanısıra Karabağlı işadamı Samvel Hakobyan da maddi destekte bulundular.

Diasporalı hayırseverlere yerli bir işadamının da katıldığı bu ilk olay, Hastanenin açılış töreni esnasında DKC Devlet başkanı Arkadi Hugasyan tarafından da vurgulandu ve bunun diğerlerine iyi örnek olması gerektiği belirtildi. Hugasyan sağlık sorunlarını çözme yönünde yönetimin elinden geleni yapmaya çalıştığını kaydetti ve faaliyet gösteren Kent polikliniği, Yeni Devlet Hastanesinin yapılması yanısıra son zamanlarda Stepanakert’te açılan Kadın polikliniğini de konuşmasında hatırlattı. Hugasya sağlık çalışanlarının görev kusuru işlemeleri durumda kadro değişikliklerine hazır olmalarını da söyledi.

Kim Gabrielyan, Stepanakert

Yorumlar kapatıldı.