İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

`Ajite etmeyin gelin araştırın´

Başbakan Erdoğan, Türkiye’deki Ermenilerin soykırım iddiasıyla ilgili bir şikayetinin olmadığını belirterek “Bu işi dışardan ajite etmeyin, gelin arşivlerimizden araştırın” dedi.

Erdoğan, Ermeni soykırımı iddiasına ilişkin bir soru üzerine, araştırmacılar için Osmanlı ve Türk arşivlerinin açık olduğunu kaydetti. Erdoğan, buralarda yapılacak objektif araştırmanın sonuçlarına bakmak gerektiğini söyledi.

İstanbul’dan Ermenistan’a haftada 4 gün uçuş olduğunu anlatan Erdoğan, Ermenistan yönetiminin “soykırım” gibi bir konusu olmadığını, ancak Ermenistan dışındaki bir takım çevrelerin soykırımı gündeme getirdiğini belirtti.

Erdoğan, Türkiye’nin yaklaşımının Ermenistan’da olmadığını ifade ederken, sözde soykırım iddialarının araştırılmasının tarihçilere bırakılması gerektiğini ifade etti. Erdoğan, “Türkiye’deki Ermenilerin şikayeti yok. Siz de uzaktan bakarak bu işi ajite etmeyin. Kine dönüştürmeyin, dostluğa dönüştürün” uyarısında bulundu.

Bu konuda iddiaları ortaya atanların kendi arşivlerine bakarak görüş beyan ettiklerini hatırlatan Erdoğan, “Türkiye, Ermeni iddiaları konusunda rahat bir ülke. Bu konuda iddiada bulunanlar, Osmanlı ve Türk arşivlerine bakmadan konuşuyorlar” dedi.

Başbakan Erdoğan “Gelin, bizim açtığımız arşivlere de baktıktan sonra bu konuyu değerlendirin” çağrısında bulundu.

Türkiye’nin Ermenistan’a hava sahasını açtığını hatırlatan Erdoğan, “Biz düşman üretmeyi değil, dost kazanmayı telakki eden bir ülkeyiz. Diğer ülkeler de böyle düşünürse dünya barışı kazanır” şeklinde konuştu.

Yorumlar kapatıldı.