İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

İmza kampanyası Almanya´yı gerdi

FRANKFURT Milliyet

Almanya’da ana muhalefetteki birlik partileri (CDU / CSU) tarafından Türkiye’nin AB üyeliğine karşı başlatılmak istenen imza kampanyasına tepki gösteren Dışişleri Bakanı Joschka Fischer, “Bu girişim aşırı sağcıların işine yarar” dedi. Fischer, CDU / CSU’nun tutumlarını sorumsuzca bulduğunu, parti içi sorunlarından dolayı, dış politikada büyük bir imaj kaybını göze aldıklarını söyledi.

SPD’li Sigmar Gabriel ise CDU/CSU’yu suni bir tartışma başlatmakla eleştirdi. İmza kampanyasına, CDU içinden de tepki geldi. CDU’nun Federal Meclis Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Volker Rühe, “Umarım CDU yönetimi, bu planlardan bir an önce uzaklaşır” derken, CDU’lu Elmar Brok da, “Bu kampanya mide bulandırıcı” açıklaması yaptı.

Savaş ilanı

Almanya Türk Toplumu Başkanı Prof. Dr. Hakkı Keskin, imza kampanyasının Türkiye’ye ve Almanya’da yaşayan Türklere savaş ilanı olduğunu söyledi. Türk – Alman Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Kemal Şahin, imza kampanyasının, iç barışı tehlikeye düşüreceğini vurguladı. Büyükelçi Mehmet Ali İrtemçelik de barışa zarar vereceğini ifade etti. CDU’lu Bülent Arslan, SPD’li Lale Akgün, Yeşiller’den Özcan Mutlu, PDS’li Evrim Helin Baba da kampanyayı eleştirdi.

Yorumlar kapatıldı.