İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Lraper Kısa Kısa 10/10/2004

***PATRİK 2. MESROB Hazretleri, 3 Ekim Pazar sabahı duaları için Demre’nin (Myra/Kale) Haghios Nikolaos (Surp Nigoğayos/Noel Baba) kilisesinde idi.

Üçağız (Tristoma) ve Kale’de (Simena) konaklayan Patrik Hazretleri bu hafta, Prof. Dr. Ronald MARCHESE ile Prof. Dr. Marlene BREU tarafından ortaklaşa yazılan Splendor and Pageantry: Textile Treasures from the Armenian Churches of Istanbul adlı eserin düzeltilerini tamamladı.

Dünyaca ünlü astronom Prof. Dr. Hagop TERZAN ve Patrikhane görevlilerinden Hovhannes BAYRAM’ın refakat ettikleri Patriğimiz, geçtiğimiz hafta Kaş’ta Krikor YANIKBACA ve Alessandro & Ginestra GUERRERA çiftini, Kekova’da Tarık & Verkin ARIOBA çiftini ziyaret etti.

Patrikliğimizin YERİD gençlik grubundan Yeşilköy’den Ari ÇOLAK, Arda MIHÇIYAN ve Aret OFLAS, Feriköy’den Tamar KARASU ve Şişli’den Aran YENİYORGAN, 7 Ekim Perşembe günü Teke Yarımadası’na seyahat ederek haftasonunu Patrik Hazretleriyle birlikte geçirdiler.

M.S. 61 yılında Yüzbaşı JULIUS, Antalya (Attalia) Körfezi’nin antik limanlarından olan Demre’de (Myra), Datça (Knidos) üzerinden İtalya’ya giden İskenderiye bandralı bir gemi buldu. Tutuklu olarak Roma’ya götürülen Sp. BOĞOS, Sp. ĞUGAS (Aziz Pavlos ve Aziz Lukas) ve ARİSTARHOS bu gemiye aktarıldılar. Fırtına ve güçlü rüzgarlar nedeniyle önce Girit Adası’na sürüklenen gemi, daha sonra Malta Adası’nda kayalara bindirerek battı (Res.İş. 27).

***Patrik Genel Vekili Episkopos ARAM Ateşyan 28 Eylül Salı günü Yedikule Surp Pırgiç Hastanesi şapelini, 29 Eylül Çarşamba günü Yeniköy Küd Dıpo Surp Asdvadzadzin, 1 Ekim Cuma günü ise Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç kiliselerimizi ziyaret ederek yürütülmekte olan onarım çalışmalarını yerinde inceledi.

***3 Ekim 2004 Pazar sabahı Başepiskopos ŞAHAN Sıvacıyan Bakırköy Dzınunt Surp Asdvadz-adzni, Episkopos ARAM Ateşyan ise Beyoğlu Surp Yerrortutyun kiliselerimizdeki törenleri yönettiler ve vaaz ettiler.

***Almanya Federal Cumhuriyeti Başkonsolosu ve eşi Bn. Gudrun MÖCKELMANN tarafından Almanya’nın Birleşme günü vesilesiyle 3 Ekim Pazar günü bir resepsiyon verdiler. Ermeni Patrikliği adına resepsiyona katılan Kıdemli Peder Dr. KRİKOR Damatyan ve eşi Başkonsolos Möckelmann’a ve eşine Patrik 2. MESROB Hazretlerinin iyi dileklerini ilettiler.

***Patrik Genel Vekili Episkopos ARAM Ateşyan 4 Ekim Pazartesi Gedikpaşa Surp Hovhannes Kilisesi, 5 Ekim Salı Galata Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi ve Getronagan Lisesi, 6 Ekim Çarşamba Beyoğlu Sp. Yerrortutyun Kilisesi, Taksim Sp. Harutyun şapeli ve Beşiktaş Surp Asdvadzadzin Kilisesi, 7 Ekim Perşembe Ortaköy Surp Asdvadzadzin Kilisesi, 8 Ekim Cuma Rumelihisar Surp Santukhd Kilisesi ve Yeniköy Surp Asdvadzadzin Kilisesi vakıf yöneticilerini kabul etti.

***İSTANBUL’UN KURTULUŞUNUN 81. Yıldönümü vesilesiyle 6 Ekim 2004 Çarşamba günü Ermeni Patrikliği’ni temsilen Patrik Genel Vekili Episkopos ARAM Ateşyan ve Kalem Müdürü Kıdemli Peder Dr. KRİKOR Damatyan İstanbul Valiliği’ndeki kutlamaya katıldılar. Peder KRİKOR aynı akşam İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda düzenlenen “İstanbul Senfonik Süiti” prömiyerine katıldı.

***TÜRKİYE’DEKİ KİLİSEMİZ, DİNİMİZ, İNANCIMIZ VE RUHANİ YAŞAM KONULARINDA EN GÜVENİLİR KAYNAĞINIZ LRAPER BÜLTENİ’DİR. PAZAR GÜNLERİ KİLİSELERDEN ÜCRETSİZ OLARAK ALINIZ, AİLENİZ VE YAKIN ÇEVRENİZE YAYINIZ.

Yorumlar kapatıldı.