İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

PATRİK HAZRETLERİ ZİBEÇ´İ KUTLADI

Ekim ayının ikinci haftasında kuruluşunun ikinci yılını başarıyla tamamlayan ZİBEÇ (www.zibec.org), kuruluş aşamasında gerek müteveffa 83. Türkiye Ermenileri Patriği 2. Karekin Hazretleri, gerekse şimdiki Patriğimiz 2. Mesrob Hazretleri tarafından desteklenmişti.

ZİBEÇ’in 2. Kuruluş yıldönümü vesilesiyle Patrik Hazretleri, aşağıdaki mesajı gönderdi:

************************************************************

ÜÇÜNCÜ YILA GİRERKEN…

Toplumumuzdaki mevcut zihinsel ve bedensel engelli çocukları günışığına çıkarıp onlara teşhis ve tedavi olanakları sunmak, eğitmek; ayrıca ailelerini de bu olanaklardan faydalandırmak, psikolojik destek vermek, anne-babaları vefat ettikten sonra da bu çocuklara sahip çıkmak üzere Surp Pırgiç Ermeni Hastanesi bünyesinde, tamamen gönüllüler tarafından kurulmuş olan ZİBEÇ hizmette ikinci yılını tamamladı.

Bu iki yıllık süreç içerisinde ZİBEÇ, gerek özveri ile çalışan kurucu ve yöneticileri, gerekse toplumun büyük desteği sayesinde çok büyük aşamalar kaydetti. Bugün kayıtlı 112 çocuktan 70’ine hizmet vermekte olan ZİBEÇ gerekli araç-gereç, hidroterapi havuzu ve hepsi kendi sahasında tecrübeli ve kıymetli rehabilitasyon uzman kadrosu sayesinde bugüne kadar toplumumuzdaki en önemli eksikliklerden birini tamamlıyor olmanın mutluluğunu yaşıyor.

Daima yakından takip ettiğim ve ilgilendiğim ve bundan sonra da ilgileneceğim ZİBEÇ’in başarılı olması için halkımızın desteğine her zaman ihtiyacı vardır. Bir kuruluşu yaşatmanın, kurmaktan daha zor olduğu bilinen bir gerçektir. O nedenle engelli çocuklarımızın bakım ve eğitimlerinin ve anne-babanın vefatından sonra da sahip çıkılacağının güvencesi olan ZİBEÇ’e bugüne kadar gösterilen desteğin toplumumuz tarafından bundan sonra da artarak gösterileceğine inanıyorum.

MESROB II

Türkiye Ermenileri Patriği

Yorumlar kapatıldı.