İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

`ERMENİLERİN AMERİKADAKİ BİR ASIRLIK VARLIĞI´ KONUSUNDA BİLİMSEL KONFERANS

New York Columbia Üniv. girişimi ve “Amerikalı Ermeniler: Ermeni olmaktan ermeni hissetmeye geçiş” kitabının yazarı tanınmış sosyolog Ani Bakalyan’ın organizatörlüğünde, 9 Ekim sabah saat 10:00’dan akşam saat 17:00’ye kadar “Ermenilerin Amerikadaki bir asırlık varlığ” başlıklı bilimsel bir konferans, Ortadoğu ve ortadoğu Amerika Merk. Basly Pauel İlbash Konser Salonunda düzenlenecek.

Konferansta Amerikanlı ermeniler üzerine doktora tezi hazırlamış bilim adamı tebliğler sunacak.

Konferans onursal başkanlıklarını, tarihçi “İki kültür arasında: 1890’dan Birinci Dünya savaşına Amerikadaki Ermeniler” kitabının yazarı Robert Mirak ve Siracusa Üniv. Yayınları Onursal Md. ve “Bir aile gibi: Siracusa Eremnileri” kitabının yazarı Arpen Mesrobyan yapmakta.

Konferansa; Ermenistan Ulusal bilim. Akad.’den Knarik Avakyan, Pasadena’dan Dr. George Byron Kuşyan, New York Columbia Üniv.’den Ben Aleksandr, Güney Kalifornia Üniv.’den psikolog Diana Vartan, Ohio Üniv.’den yard. prof. Markarid Mmanukyan, UCLA ve Güney kalifornia üniversitelerinden sosyolog Claudia Ter-Martirosyan ve Fresno Kalifornai Devlet Üniv.’den sosyolog Mathew Centyan katılmaktalar.

Tebliğler Frezno Kalifornai Devlet Üniv. Üç Göö tarihi Prof. İsabel Gabrielyan-Churchil, Laverne Üniv. Psikoloji Kürsüsü’nden, yard. Dekan Hakob Ter-Karabetyan ve Londra university College kıdemli çalışanı Suzan patin taafından değerlendirilecek.

California “Armenian Mirror Spectator” gazetesi konferansın, konuya ilişkin araştırma yapan bilim adamlarını teşvik edeceğini yazmakta.

H. Dz.

Yorumlar kapatıldı.