İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Lraper´den Kısa Kısa

***PATRİK 2. MESROB Hazretleri, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından üçüncüsü düzenlenen Din Şurası vesilesiyle Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali BARDAKOĞLU’na bir mesaj yolladı. Mesajında, 20-23 Eylül tarihlerinde Ankara’da toplanan “AB sürecinde yurtdışı din hizmetleri ve din eğitimi” konulu Şura’nın başarısı için duacı olduğunu belirtti. Türkiye Hristiyanlarının en temel sorunlarından biri olan din adamı ve din öğretmeni yetiştirme sorununun YÖK’e bağlı bir şekilde işleyen üniversite bünyesinde Hristiyan ilahiyat kürsülerinin açılmasıyla giderilebileceğini dile getirerek Şura’nın tüm Hristiyan vatandaşların bu ortak hassasiyetini anlamasını rica etti.

***PATRİK 2. MESROB Hazretleri, 26 Eylül Pazar sabahı duaları için Patara’nın (Gelemiş) 6. yüzyıldan kalma kilisesinde idi. Patara’da konaklayan Patrik Hazretleri, Ermeni Kilisesi’nin tarihi, öğretileri ve dini sanatı konusunda Prof. Dr. Ronald MARCHESE ile Prof. Dr. Marlene BREU tarafından ortaklaşa yazılan kitabın düzeltisine başladı. 29 Eylül 2004 Çarşamba günü Lyon’dan gelen Prof. Dr. Hagop TERZAN da Patrik Hazretlerine katıldı. Sp. BOĞOS ve Sp. ĞUGAS (Aziz Pavlus ve Aziz Lukas), 3. tebliğ (arakelagan) gezisinde Miletus’tan Kudüs’e dönüş yolculuğu esnasında Patara’da konakladılar ve açık denize daha dayanıklı bir gemiye bindiler (Res.İş. 21:1-2).

***SURP KEVORK yortusu 25 Eylül Cumartesi sabahı Samatya Surp Kevork Kilisemizde kutlandı. Rahip SAHAG Maşalıyan’ın vaaz ettiği törende, Surp Badarakı Peder KEVORK Çınaryan sundu.

***VARAKA HAÇ yortusu vesilesiyle 26 Eylül 2004 Pazar sabahı Başepiskopos ŞAHAN Sıvacıyan Balat Surp Hreşdagabedats, Episkopos ARAM Ateşyan ise Samatya Surp Kevork kiliselerimizdeki törenleri yönettiler ve vaaz ettiler.

***Peder DRTAD Uzunyan 25 Eylül 2004 Cumartesi günü Mersin’e dini ziyarette bulundu. Zohrab Şahin KRİKORYAN tarafından ağırlanan Peder Drtad, Zohrab Şahin – Sona Krikoryan çiftinin kızları Eva ve Zıvart ARAKELYAN’ın oğlu Hayg ARAKELYAN’ın nışanını takdis etti.

***Ermeni Patrikliği’ni temsilen, Peder DRTAD Uzunyan ve eşi 27 Eylül 2004 Pazartesi akşam İsrail Büyükelçisi Pinhas AVİVİ ve eşinin davetiyle Harbiye Askeri Müzesi ve Kültür Sitesi’nde açılan “Osmanlı İmparatorluğu yönetiminde Kudüs” adlı fotoğraf sergisini ziyaret ederek Patrik 2. MESROB Hazretlerinin iyi dileklerini iletti.

LRAPER Kilise Bülteni 
Ermeni Patrikliği 
TR-34130 Kumkapı, İstanbul 
Sorumlu Müdür: Peder Dırtad Uzunyan 
Editörler: Kıd.Ped.Dr.Krikor Damatyan, Vağarşag Srg. Seropyan 
Basın Sözcüsü: Av. Luiz Bakar 
T: +90 (212) 517-0970 
F: +90 (533) 942-7019 
El-mek: lraper@lraper.org       

Yorumlar kapatıldı.