İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

BAŞKAN HYON ARA ABRAHAMYAN’I GÜNEY KORE’NİN EN ÜST NİŞANIYLA ÖDÜLLENDİRDİ

Son günlerde Rusya Fed. Devlet başkanı Vladimir Putin’in davetiyle, devlet başkanı No Mu Hyon başkanlığındaki Güney Kore resmi heyeti 4 günlüğüne Moskova’da bulunmakta.

Ziyaret çerçevesinde düzenlenen tüm resmi etkinliklerde Rusya Fed. heyetinde, Dünya Ermeni Kongresi (DEB) başkanı ve Rusya-Güney Kore İş Başkanı Ara Abrahamyan da yer almaktaydı.

21 Eylül’de Kremlin’de Kore Cumhuriyeti başkanı Hyon, iki ülke rasındaki dostluğun güçlenmesi ve farklı ekonomik sahalarda aktif işbirliğindeki hizmetlerinden ötürü, aynı zamanda UNESCO iyi niyet elçisi, Rusya-Güney Kore Dostluk Birliği Bşk. yard. Ara Abrahamyan’ı Güney Kore’nün en yüksek nişanıyla ödüllendirdi ve Abrahamyan onuruna yaptığı konuşmada, son iki yılda iki ülke arasındaki ekonomik temasların Abrahamyan sayesinde aktifleştiğini vurguladı.

Abrahamyan aynı gün akşam; dünyaca tanınmış Samsung firması grup başkanı Vu Tayg Çung’u misafir etti. Buluşmada her iki ülke devlet başkanları arasındaki diyalog ve daha sonra iki ülke arasında imzalanan işbirliği anlaşmasının önemi vurgulandı.

22 Eylül’de Moskova “President” oteli’nde Rusya-Güney Kafkasya İş Forumu gerçekleştirildi. Burada; enerji, finans, ulaşım, inşaat ve yeni teknolojilere ilikin bir dizi sorunlar tartışıldı.

Ziyaretin 3. gününde Rusya-Güney Kore Dostluk Birliği, GK devlet başkanı ve eşi onuruna bir yemek verdi. GK Devlet başkanı No Mu Hyon, burada yaptığı konuşmada Ara Abrahamyan’ın adını tekrar vurguladı ve Onun gayretleri sonucunda Rusya’yla birçok ikili işbirliği anlaşmaları imzalanması yönünde öncelik verildiğini söyledi. Hyon Abrahamyan’ı, GK’in en yüksek nişanını almasına ilişkin bir kez daha kutladı ve şerefine kadeh kaldırdı.

Hamlet Kuşçyan

Yorumlar kapatıldı.