İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

RUS-GÜRCÜ SINIRININ KAPATILMASI, ERMENİSTAN’A MAL NAKİLLERİ İÇİN ALTERNATİFİ ZORUNLU KILIYOR

Terorle ilgili alınan önlemler kapsamında Rusya Federasyonu yönetimi Gürcistanla olan sınırını kapatmaya karar vedi. Bu durum Ermenistan için siyasi ve ekonomik alanda istenmiyen sonuçlar doğurabilir. Başbakan Andranik Markaryan meseleyi daha ikinci gününden Hükümet’in dikkat merkezine yerleştirirken, Çin’de bulunan Ermenistan Devlet başkanı Rusya Fed. devlet başkanını telefonla arayarak konuya ilişkin bilgi aldı.

Gürcistan başbakanıyla bazı araçların geçişi için izin alınırken, Ermenistan’ın konuya ilişkin halihazırda çözümleri yok. Son zamanlarda onarılan Novorosisk Limanının da mal nakil riskini daha da arttırmıştı. İjevski Limanından faydalanılması da da az zorluklara sebep olmamakta. Başbakana göre bu nakil yolu ilerde daha masraflı olabilir.

Şu anda Rusya ve Gürcistan sınır güvenlik güçleriyle, Atom santralı için getirtilen özel yağlama makinasının Ermenistan’a girişi için müzakereler devam etmekte. Atom Santralı için öngörülen bu makina olmadan, Santralın çalıştırılması tehlikye girebilir. Başbakan konuya ilişkin olarak tüm hükümet yetkili kanallarının devrede olduğunu kaydetti.

N.P.

Yorumlar kapatıldı.