İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

RADYO OLUŞTURMA KURULU KAMUOYU BİLGİLENDİRME AÇIKLAMASI 2

İstanbul 27 Eylül 2004

Radyo Oluşturma Kurulu düzenli olarak toplantılarına ve çalışmalarına devam etmektedir.

Kurul üyeleri, Ermenice yayın yapacak bir radyonun Türkiye Kamuoyuna sunulmasının gerçekleşmesi durumunda; bugüne, gelecek nesillere ve ayrıca Avrupa Birliği süreci içersinde bulunan ülkemize büyük kazanımlar sağlayacağı inancıyla ilgili hazırlıkları tamamlamak üzeredir.

Bu bağlamda kamuoyunda oluşan merak ve ilgide dikkate değerdir.

Kurul, bir yandan Ulusal basından ve Cemaat içersinden gelen soruları cevaplarken diğer yandan da radyonun hayata geçirilmesi ile ilgili aşamaları iki temel bölümde yürütmektedir.

1) Radyo sahibi olacak şirket, ortaklar,yönetim ve bürokrasi ile olan işlemler,

Bu konuda piyasa şartlarında, amaca uygun frekans ve şirket seçenekleri tespit edilmiştir ve gerekli girişimler sürmektedir.

2) Yayın Kurulunun oluşturulması, yayın ilkeleri, programlar, isim, logo çalışmaları v.s.

Kurulun çok önem verdiği ve Radyonun gerekliliğinin asıl sebebi olan muhtemel yayın ilkeleri, yayın içeriği, program akışı, programcı ve teknik personel çalışmalarımızda tahminlerimizi de aşan olumlu gelişmeler olmakta ve bir taslak hazırlanmaktadır

Ayrıca, yayın konusunda ehil olan kuruluşlarımızla ( Gazetelerimiz, yayın evlerimiz v.s.) görüşme kararı alınmış ve gazetelerimiz hali hazırda ziyaret edilmiştir. Gazete mensuplarımızla yapılan fikir alış-verişi genelde olumlu geçmiştir.

Varılan bu aşamada, önceki açıklamada da belirtildiği üzere radyo oluşumuna herhangi bir şekilde katkıda bulunmak isteyenlerin katılımı beklenmektedir.

Radyo Oluşturma Kurulu

Telf: 0212 2240071 Av. Sebu Aslangil

Fax.: 0212 2475003

E-mail: sake@refarm.com.tr

Yorumlar kapatıldı.