İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Gül: `Sözde Ermeni soykırımını anma hazırlıklarına karşı komite kuruldu´

New York – Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, ABD’deki Ermeni grupların, sözde soykırımın 90. yıldönümünü anma hazırlıklarına cevap vermek üzere çalışmalar yapıldığını bildirdi.

ABD’de yaşayan Türklerle New York’taki Türkevi’nde bir araya gelen Gül, “Bu konuda Bakanlığımızca bir komite kuruldu. Bu komite tarafından toplantılar ve bilimsel çalışmalar yapılacak. Komiteden arkadaşlar ABD’ye gelip sizlerle de görüşecek” dedi.

Yurtdışında yaşayan vatandaşlara, bulundukları ülkenin siyasi yaşamına katılma çağrısı da yapan Gül, burada uzun süre yaşayıp da ABD vatandaşı olmamanın büyük bir yanlışlık olduğunu söyledi. Gül, bu alanda gerekli yasal düzenlemelerin yapıldığını kaydetti.

Türkleri Amerikan siyasetinde aktif olmaya çağıran Gül, “Yaşadığınız ülkede vatandaşlık alın ki, o ülkenin siyasi hayatına katılabilesiniz. ABD’de son derece eğitimli bir Türk toplumu var. Bazılarınızı teşvik edin ki, federal, eyalet ya da yerel seviyede siyasi hayatta rol alıp, seçimlere katılsınlar” diye konuştu.

Bir vatandaşın, “Burada oy kullanıyoruz, ama Türkiye’de oy kullanamıyoruz” diyerek şikayetini dile getirmesi üzerine Gül, bu konuda çalışma yaptıklarını ancak bazı teknik zorlukların bulunduğunu ifade etti.

Kaynak : Anadolu Ajansı

Yorumlar kapatıldı.