İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

STİVIN MANN : `SORUNUN ÇÖZÜMÜ ERMENİSTAN VE AZERBAYCAN’IN SORUMLULUĞUNDA´

AGİK Minsk Grubu Amerikalı eşbaşkan Stivın Mann, 15 Eylül’de Astana’da Ermenistan ve Azerbaycan devlet başkanlarının, eşbaşkanlarla gerçekleştirilen buluşma amacının, Eremnistan ve Azerbaycan liderlerinin siyasi iradesinini ortaya koymak olduğunu açıladı. Konuya ilişkin haber BBC’yi referans gösteren “Mediamax” tarafından verildi.

“Biz her iki hükümete diyoruz, zaman sizin yararınıza çalışmıyor. Bu Ermenistan için olduğu gibi Azerbaycan için de kötü olur. Ermenistan bölgesel gerlişmelerin dışında kalamktadır. Boru hatları, yollar, demiryolları yapılmakta. Ermenistan bölgesel ekonomik entegrasyondan elde edeceği fırsatları kaçırmaktadır. Ülke saklamak zorunda olduğu ordu için çok masraf yapmakta. Azerbaycan’ın hissedilir kısmı işgal altıdadır. Ülkede mültecilerin sayısı hemen hemen 1 milyona ulaşmıştır. Sorun ne kadar uzun sürerse, durum kalıcılık kazanmakta, ki bu da o ülkeyi tatmin etmemektedir” dedi kendisiyle yapılan röportajda Stivın Mann.

Karabağ sorununun çözümünün sorumluluğunun Ermenistan ve Azerbaycan’da olduğunu da belirten Amerikalı diplomat Mann, sorundan kaçışın mümkün omadığını ve çözüm bulma ve bunu taraflara şart koşmanın Minsk Grubunun misyonu içine girmediğini de sözlerinde kaydetti. Her iki ülkede yetişen genç neslin karşı tarafı düşman olarak gördüğünü, bunun kötü olduğunu hatırlatan Mann, eğer durum uzun süre bu şekilde devam ederse köktenciliğin artacağından ve 5-10 sene sonra durumdan faydalanabileceklerinden de bahsetti.

Yorumlar kapatıldı.