İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

CONVERSBANK ERMENİSTAN’DA YILIN BANKASI

Bu yıl Ermenistan’ın öncü bankalarından Convers Bank kuruluşunun 10. yıldönümünü tamamlanmakta. Konuya ilişkin düzenlenen basın toplantısında Banka Gn. Md. Smbat Nasibyan, bankanın genel eşlevleri ve yıldönümü etkinliklerine ilişkin bilgi verdi. Converrsbank’ın geçen yıl Financial Times Corp.’un The Banker dergisi tarfıntan Ermenistan’ın en iyi bankası olarak ilan edildiğini, yarışmanın 133 ülkeyi kapsadığının altını çizerek belirtti. Her ülkenin en iyi bankası, bankanın son durumu, kullandığı teknoloji ve stratejik ilerlemesi gözönüne alınarak değerlendirilmekte.

Geçen 10 yıla ilişkin olaraksa Nasibyan; bankanın 100 bin dolar sermayeyle kurulduğunu, bugün sermayesinin 10 milyon dolar düzeyine ulaştığını kaydetti ve en düşük çalışanın 100 dolar, en yüksek ücretin 1000-1500 dolar olduğunu, ortalama ücretinse 200-250 dolar civarında olduğunu kaydetti. Dövüzin değer kaybetmesinden ötürü bankasının zarar değil aksine, 8 milyon dram kazanç elde ettiğini, zira dram işlermlerinin daha çok olduğunu hatırlattı, ayrıca döviz risklerinin sıfıra yakın olduğunu belirtti. Risklere ilişkin olarak ayrıca, banka likidite durumunu yüksek tutmaya çalıştıklarını, bu anlamda Mevduat Güvence Fonunun, kendileri açısından, rakip bankalarla eşitlenmekten ötürü olumsuz olduğunu, ancak, makro ekonomik anlamda, bankacılık sistemine yönelik güveni artırması yönüyle olumlu bulduğunu ifade etti.

10 yıla ilişkin olarak 15 Eylül-15 Ekim tarihlerini ücretsiz hizmetler dönemi olarak ilan ettiklerini, banka mudilerinin bu dönem zarfında yapacakları bir işlemin ücretsiz olacağını, uzun dönemdir müşteri olanlaraysa hatıra hediye ve sertifikalar hazırladıklarını söyledi. Nasipyan yıldönümü kutlamalarının 8 Ekim’de Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenecek Büyük Konserle son bulacağını da ayrıca belirtti.

Ara Mardirosyan /kısaltıldı/

Yorumlar kapatıldı.