İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Lraper´den haberler (Kısa Kısa)

PATRİKLİK RUHANİ KURULU, 27 Ağustos 2004, Cuma sabahı dualardan sonra Patrikhane’de toplandı. PATRİK 2. MESROB Hazretleri gördüğü lüzum üzerine bir süre makamından ayrı kalacağından, bu süre zarfında Patrikliğin idari ve ruhani işlerinin görülmesi amacıyla Ruhani Kurul Başkanı Episkopos ARAM Ateşyan’ı Patrik Genel Vekilliğine, Ruhani Kurul 2. Başkanı Rahip SAHAG Maşalıyan’ı Genel Vekil Yardımcılığına, Ruhani Kurul Sekreteri Kıd. Peder Dr. KRİKOR Damatyan’ı Patriklik Kalem Müdürlüğü’ne atayarak yetkili kıldığına dair Ruhani Kurul’u bilgilendirdi.

PATRİK 2. MESROB HAZRETLERİ, 27 Ağustos 2004, Cuma akşamı, Kınalıada Sp.
Krikor Lusavoriç Ermeni Kilisesi Nersesyan Korosu’nun düzenlediği çocuk müsameresine riyaset etti. Çocukların sergilediği tiyatro oyununu, şiir ve şarkıları çok beğenen Patriğimiz, çocukları ve velilerini, kilise yöneticilerini ve eğitmenleri kutlayarak, “Bu yaz katıldığım en güzel etkinlikti!” dedi.

BAŞEPİSKOPOS ŞAHAN SRPAZAN Ermenistan’a gitti. Eçmiyadzin manastırında kalan Şahan Srpazan, onbeş günlik bir tatilden sonra yurda dönecek.

KARAGÖZYAN YETİMHANESİ Kınalıada Dinlenme Evi’nin yaz sonu kapanış çayına bir mesaj gönderen Patrik Hazretleri, Boyacıköy’den Kınalıada’ya taşınan bu cemaat kurumunun Patrik Şınorhk Hazretlerinin (1961-1990) eseri olduğunu, çocuklara hısgiçlik yapan gençlerin daha iyi seçilmesini ve ön eğitimden geçirilmesini istedi.

CUMHURBAŞKANI Ahmet Necdet SEZER’e bir mektup yazan PATRİK Hazretleri, annesi merhume Hatice SEZER’e mağfiret, Sezer Ailesi’nin üyelerine de başsağlığı diledi.

PATRİK HAZRETLERİ, 29 Ağustos 2004, Kumkapı Sp. Asdvadzadzin Patriklik Merkez Kilisesi’ndeki ayinden sonra Patrikhane’de kabul ettiği gençlere yüksek öğrenimin çok önemli olduğunu hatırlattı. Gençlerin Lise 1. sınıftan itibaren üniversite giriş hazırlıklarına başlamaları gerektiğini söyleyen Patriğimiz, Lise not ortalaması %85’ten düşük olan öğrencilerin üniversite bursu alabilmelerinin hemen hemen imkansız olacağını belirtti.

30 AĞUSTOS Zafer Bayramı vesilesiyle Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet SEZER, TBMM Başkanı Bülent ARINÇ, Başbakan Recep Tayyip ERDOĞAN ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi ÖZKÖK’e birer kutlama mesajı gönderen PATRİK Hazretleri, esenlik dileklerinde bulundu. Patrik Genel Vekili Episkopos ARAM Srpazan, Patriklik Kalem Müdürü Dr. KRİKOR Damatyan ile birlikte Harbiye Orduevi’ndeki resepsiyona katıldı.

KUTSAL BAKİRE HZ. MERYEM ANA’NIN Doğum Yortusu 8 Eylül 2004 Çarşamba günü tüm din görevlilerimizin katılımıyla Bakırköy Ermeni Kilisesi’nde kutlanıyor.

Yorumlar kapatıldı.