İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ayine karşılık camide mevlit

1 Eylül 2004— Ayin sırasında gerilimli saatler yaşanması bekleniyor. Kıbrıslı Rumlar, ayinle ilgili olarak, Birleşmiş Milletler’den güvenlik değerlendirmesi yapması talebinde bulundu.

Kıbrıslı Rumlar, Aya Mamas Kilisesi’nde saat 19.30 sıralarında ayin yaparken, Türkler bu kiliseye 100 metre uzaklıktaki camide mevlit okutmaya hazırlanıyor.

‘Bu Memleket Bizim Platformu da, İnönü Meydanı’nda yaklaşık 10 bin kişinin katılmasının beklendiği ‘barış şöleni’ adında bir eylem düzenleyecek. Ayin nedeniyle kaç Rum’un Kuzey’e geçeceği ise henüz kesinleşmedi.

Halen 18 otobüsün hazırlandığı, 8 otobüslük bir başka grubun da Kuzey’e gelmek için çalışma yaptığı biliniyor. Aya Mama Kilisesi’ndeki ilk ayinin bu akşamki bölümünden sonra yarın sabah 07.45’te ayrı bir ayin daha yapılacak. Güvenlik güçleri, gerekli emniyet tedbirlerini özellikle yol güzergahı üzerinde bu geceden itibaren alıyor.

Bu arada Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Sözcüsü Kipros Hrisostomidis, güvenlik koşulları hakkında Birleşmiş Milletler Barış Gücü’nden değerlendirme yapmasını istediklerini açıkladı.

Yorumlar kapatıldı.