İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ruhban Okulu MGK’ya geliyor

Uğur ERGAN/ANKARA

Milli Güvenlik Kurulu’nun (MGK) bugün yapılacak ağustos ayı olağan toplantısında özel gündem maddesi olarak Heybeliada Ruhban Okulu belirlendi.

Güvenilir kaynaklardan alınan bilgiye göre, AB’nin en önemli taleplerinden birisi olan Ruhban Okulu’nun açılışıyla ilgili hazırladığı seçenekler, MGK’da görüşülecek. Hükümet bu konuda iki seçenek üzerinde duruyor. Bunlardan birisi okulun Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olarak açılması. Diğer seçenek ise İstanbul Üniversitesi’ne ait bir kürsüye okulun bağlanması. Ancak bu konuda YÖK Yasası nedeniyle bazı pürüzler olduğu belirtiliyor. Çankaya Köşkü’nde saat 13.30’da Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in başkanlığında toplanacak MGK’da ayrıca Fener Rum Patrikhanesi’ne bağlı vakıfların mülk edinme hakkı ile mevcut mülklerin restorasyonları da görüşülecek. Ruhban Okulu’nun açılışı ile Patrikhane’nin mülk edinmesi konularının MGK’da şekillenmesi bekleniyor.

Her iki maddenini dışında dış gelişmeler de MGK’da ele alınacak. Irak’ta yaşanan olaylar ile KKTC’ye uygulanan ekonomik tecritin kaldırılması için yapılacak çalışmalar kurulda görüşülecek.

Yorumlar kapatıldı.