İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Alman Elçi Damdan Düşer Gibi Konuştu

Alman Büyükelçi Kars’ta damdan düşer gibi konuştu: Ermenistan’ın anayasasına baktınız mı? Kars’ın sınırları, Ermenistan haritası içinde görülüyor. Okumadım ama duydğum bunlardır.Almanya’nın Ankara Büyükelçisi Volf Ruthard Born, Kars ve çevresinin Ermenistan anayasasına göre Ermeni sınırları içerisinde olduğunu belirterek, Doğukapı Sınır Kapısı’nın açılabilmesi için Azerbaycan’ın Karabağ’dan vazgeçmesi gerektiğini ifade etti.

Almanya’nın Ankara Büyükelçisi Volf Ruthard Born, Kars ve çevresinin Ermenistan anayasasına göre Ermeni sınırları içerisinde olduğunu belirterek, Doğukapı Sınır Kapısı’nın açılabilmesi için Azerbaycan’ın Karabağ’dan vazgeçmesi gerektiğini ifade etti.

Çeşitli incelemelerde bulunmak üzere dün akşam Kars’a gelen Büyükelçi Born, Belediye Başkan Vekili İsrafil Çakaz’ı ziyaret etti.

Ziyarette Başkan Vekili Çakaz’ın Doğukapı Sınır Kapısı’nın açılması yönündeki taleplerini bildirmesi üzerine Büyükelçi Born, “Benim bildiğim kadarıyla Kars ve çevresi Ermenistan anayasasına göre Ermenistan sınırları içerisinde belirtiliyor. Doğukapı Sınır Kapısı’nın açılması için de Azerbaycan-Karabağ sorununun çözülmesi lazım. Azerbaycan Hükümeti Karabağ’dan vazgeçerse sınır kapısı açılır” diye konuştu.

Başkan Vekili Çakaz’dan Kars’ın siyasal, kültürel, nüfus, ekonomi, üniversite gibi alanlarında bilgi alan Born, Kars’ın tarihi bir dokuya sahip olduğunu bildiğini belirtti. Büyükelçi Born, Kars’ta günlük ne işlerle uğraşıldığı, geçim kaynağının ne olduğu, işsizlik sorunu gibi sorular sorarak, Kars hakkında bilgi edindi.

Bir gazetecinin Türkiye’ye geliş sebebini sorması üzerine Ruthard Born, “Yaklaşık bir yıldır Türkiye’deyim. İnsanın bulunduğu ülkeyi tanıması için bol bol gezmesi lazım” dedi.

Trabzon, Artvin ve Rize’yi gezerek geldiğini vurgulayan Büyükelçi Ruthard Born, Rize’de Başbakan Erdoğan ile de görüştüğünü söyledi.

AB süreci içerisinde Almanya olarak Türkiye’ye her zaman destek vereceklerini dile getiren Born, aralık ayındaki müzakerelerde Türkiye’ye tarih verilmesi konusunda iyi bir sonuç beklediklerini sözlerine ekledi. Türkiye gezintisinin AB müzakereleri için tarih verilme konusunda etkili olup olmayacağının sorulması üzerine Ruthard Born, Almanya’nın her zaman Türkiye’yi desteklediğini vurguladı. Daha sonra cebinden, AB masası üzerine oturmuş çay içen bir Türk ile bira içen bir Alman’ın birbirlerine sarılmalarını gösteren bir karikatür çıkaran Ruthard Born, “Bunu oğlum çizdi. Bakın, Türkiye ile Almanya arasında hep bir dostluk vardır ” şeklinde konuştu.

Yorumlar kapatıldı.