İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Demir parmaklıkları kesip, ikinci kez Emniyet’ten firar etti

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde ilginç bir firar olayı yaşandı. Emniyet’in Vatan Caddesi’ndeki binasının nezarethanesinde gözaltında tutulan yabancı uyruklu bir kişi, demir parmaklığı kesip kaçtı.

Dolandırıcılık ve hırsızlık suçundan hapis yattıktan sonra sınır dışı edilmek üzere emniyette tutulan Ermeni asıllı Emili Paropoziam’ın kaçışı hakkında soruşturma başlatıldı. Paropoziam’ın nezarethaneye demir makasını nasıl soktuğu araştırılıyor. Olay 2 gün önce İstanbul Emniyeti Yabancılar Şube Müdürlüğü’nde yaşandı. Yabancı uyruklu kişilerin sınır dışı edilmek için bekletildiği nezarethanede sayım yapan polis, bir kişinin eksik olduğunu fark etti. Yapılan kontrolde demir parmaklıkların demir makası ile kesildiği ve Emili Paropoziam’ın firar ettiği belirlendi. Aynı nezarethanede bulunan Çeçen asıllı 5 zanlının ise Ermeni dolandırıcıdan daha kilolu oldukları için nezarethaneden çıkamadığı ileri sürüldü. Parmaklıkları kestikten sonra Emniyet’in otoparkından araç çıkış kapısına ilerleyen Paropoziam’ın buradan da nöbetçilerin bulunduğu kapılardan, ziyaretçi gibi davranarak kaçtığı ifade edildi. Alınan bilgilere göre bu Paropoziam’ın ikinci kaçışı.

Azılı hırsız ve dolandırıcı olduğu kaydedilen Paropoziam, geçen hafta Bayrampaşa Cezaevi’nden tahliye olmuştu. Firar üzerine İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah’ın emri ile soruşturma başlatıldı. Firarinin, yaklaşık iki yıldan beri 24 saat kamera ile izlenen nezarethaneden kaçışı ve içeriye demir makasının nasıl sokulduğunun belirlenmesi için çalışmaların sürdürüldüğü kaydedildi. Dışarıdan yardım aldığı düşünülen Ermeni hırsızın kestiği demir parmaklıklar kaynak yapılarak onarıldı.

27.07.2004

Ercan Gün

İstanbul

Yorumlar kapatıldı.