İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

AKSAM: Paris’te son Irkçı

Fransız aşırı sağcı yazar Alexandre Del Valle, Türkiye’ye ve Atatürk’e dil uzattı. Valle’a ağzının payını Ermeni asıllı Türk vatandaşı Alen Şirin verdi: Kin kusmayı bırak, gerçekleri gör. Burada bulunan insanları kandırma

Fransa’nın başkenti Paris’teki Avrupa Evi’nde (Maison de la Europe) gerçekleştirilen ‘İslami Tehlike Altındaki Kentler’ konulu konferansa, Türk düşmanı yazar Alexandre Del Valle’in sözleri damgası vurdu. Irkçı Fransız, çirkin sözlerine Atatürk’ü hedef alarak başladı. Del Valle, ‘Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, Türk değildir. Zaten tipinden de bellidir. Sarışın ve mavi gözlü bir Arnavut’tur’ dedi.

İRAN’DAN DAHA TEHLİKELİ

Türkiye’nin liberal ve laik görünerek AB’ye girmeye çalıştığını öne süren Del Valle, asıl niyetinin hilafeti getirmek olduğunu öne sürdü. Del Valle, ‘İslam konusunda İran ve Tunus bile Türkiye kadar tehlikeli değildir. ABD Başkanı Bush’un Türkiye’yi AB’ye dahil ettirmek için büyük gayret sarf etmesinin amacı da bellidir. Türkiye girerse, AB’den hayır beklemeyin’ diye konuştu.

‘KİN KUSMAYI BIRAK’

Irkçı Fransız’ın konuşmaları dinleyicileri isyan ettirdi. Soru-cevap bölümünde söz alan Ermeni asıllı Türk vatandaşı Alen Şirin, Del Valle’in anlattıklarının iftira olduğunu söyledi. Şirin, Del Valle’e ‘Lütfen Türkiye’ye kin kusmayı bırak ve gerçekleri gör. Burada bulunan insanları kandırma’ dedi. Del Valle ise Şirin’e ‘Sen Ermeni olamazsın. Yalan söylüyorsun’ diye cevap verdi. Alen Şirin kendisine yöneltilen sözlere Ermenice cevap verince, bu sefer bir grup Ermeni Alen Şirin’i tehdit etti.

Söz isteyen bir Türk işadamı da Del Valle’ye milliyetçilik dersi verdi. Türk işadamı, ‘Atatürk Türk değildi. Tipinden belli ki o bir Arnavut’tur’ dediniz. Biz insanların ne kafatasını ölçüp ne de tipine bakarak şu ırk, bu ırk demiyoruz. Atatürk Türk’üm dediği için onu Türk olarak biliyoruz ve öyle kabul ediyoruz’ dedi. Türk işadamı, şöyle devam etti: ‘Tavrınız, buradaki Yahudi toplumuna Hitler Almanyası’nın tutumunu hatırlatıyor. Bence çok tehlikeli ve korkunç bir düşünce.’

ÇOK KURNAZSINIZ

Türkiye’nin AB üyeliğinin Ermenistan ve İsrail için de çok iyi olacağını söyleyen Türk işadamının ‘Biz Türkler, Yahudiler’i severiz’ sözleri alkış alınca, Del Valle küplere bindi. Del Valle, ‘Siz Türkler’in çok kurnaz olduğunu herkes iyi bilir. Suçluyken karşınızdakini suçlu çıkarmakta da sizin üzerinize millet yoktur’ dedi.

Türk karşıtı bilim adamı

Avrupa’daki Türk karşıtı kampanyanın en büyük sözcülerinden Alexandre Del Valle, Paris II Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde akademisyenlik yapıyor. Del Valle, Türkiye’nin AB üyeliğine karşı yürüttüğü kampanya ve konuyla ilgili yazdığı ‘Avrupa’da Türkiye; İslamcı bir Truva atı mı?’ kitabıyla tanınıyor. Müslüman bir Türkiye’nin AB’de işi olmadığını düşünen Del Valle, Türkiye’nin ‘Ermeni Soykırımı’nı da tanıması gerektiğini iddia ediyor. Del Valle, İslam dünyasında ve Türkiye’de gerçek demokrasiden söz etmenin imkansız olduğunu savunuyor. Fransız yazar, zaman zaman Le Figaro gibi yeni sağın temsilcisi gazete ve dergilerde Türkiye aleyhtarı yazılar kaleme alıyor.

Yorumlar kapatıldı.