İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Avrupa Şampiyonluğu komşuya yakıştı

Yunanistan, futbol tarihinde ilkleri başardığı 2004 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda ev sahibi Portekiz’i maçın 57. dakikasında attığı golle 1-0 mağlup ederek Avrupa şampiyonu oldu.

Portekiz’de düzenlenen 12. Avrupa Futbol Şampiyonası’nın açılış maçında ev sahibi Portekiz’i 2-1’lik skorla mağlup etmeyi başaran Yunanistan Milli Takımı, final maçında da ev sahibi ekiple karşı karşıya geldi. Yunanistan, Lizbon’un Luz Stadı’nda 65 bin biletli seyircinin izlediği final maçında Portekiz’i Angelos Charis- teas’ın attığı golle yenerek hem rövanşı hem de şampiyonluğu rakibine vermedi.

Binlerce kişinin stat dışında kaldığı final maçına ev sahibi Portekiz baskılı başladı. Yunanistan 15 bin kişiyi bulan taraftarının önünde her zamanki futbolunu sergileyerek, sağlam defans ve hızlı hücumlarla, Portekiz ise kanatları kullanarak gol aradı. Uzaktan şutlarla Yunan kalesini zaman zaman yoklayan Portekizliler, aradıkları gole ulaşamadı. Yunanistan Milli Takımı, rakibinin oyundan düşmeye başladığı dakikalardan itibaren hızlı hücumlarla Portekiz kalesini yokladı. Ancak her iki ekip de ilk 45 dakikada meşin yuvarlağı filelere gönderemedi.

Yunanistan’ın diriliği, ikinci yarıda maçın seyrini değiştirdi. Yunanlılar, diğer maçlarda uyguladığı taktik anlayışını final maçında da sahneye koydu; ve bir yan toptan golü buldu. 57. dakikada köşe atışından gelen topa çok iyi yükselen Charisteas, topu kafayla Portekiz ağlarına gönderdi: 0-1. Yunanistan Milli Takımı kalan dakikalarda yaptığı başarılı savunmayla ev sahibi Portekiz’e gol şansı vermedi. Çakılı defans anlayışına alışık olan Yunanlılar, Portekiz’in sinirlerini altüst etti. Taktik savaşını kazanan komşu, mutlu sona ulaşarak adını tarihe altın harflerle yazdırdı.

Yorumlar kapatıldı.