İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Katolikler özür diledi Ortodokslar’la barıştı

Roma’da, Fener Patriği Bartholomeos’u kabul eden Papa John Paul, 800 yıl önce haçlıların İstanbul’a saldırdıkları için ‘acı’ duyduğunu söyledi. Buluşma, iki kilise arasında yüzyıllardır yaşanan ayrılığı gidermek yolunda atılan bir adım oldu.

KATOLİK dünyasının ruhani lideri Papa John Paul, Ortodoks Kilisesi ile aralarındaki ayrılığı kapamak üzere dün bir adım daha attı. Dün Roma’da Ortodoks Kilisesi’nin lideri Fener Patriği Bartholomeos’u kabul eden Papa John Paul, 800 yıl önce haçlıların o dönemin Hıristiyan kenti Konstantinopol’e saldırdıkları için ‘tiksinti ve acı’ duyduğunu belirtti.

Hıristiyanlığın bölündüğü 1054 yılından bu yana Doğu ve Batı kiliseleri arasında çok acı verici olayların yaşandığını belirten Papa, özellikle 1204 yılının Nisan ayında 4’üncü haçlı seferi sırasında Hıristiyan kenti olan o zamanki Konstantinopol’e (İstanbul) saldırılmasını unutamadığını söyledi. Papa, ‘Sekizyüz yıl sonra, tiksinti ve acıyı nasıl paylaşmayız’ dedi. Dönemin Papası’nın emriyle gerçekleştirilen haçlı seferinde hedef, Mısır’ın fethedilmesiydi. Gemileri temin eden Venedik’e büyük borcu olan haçlılar, bu nedenle Konstantinopol’ü talan ettiler. Papa, 2001 yılının Nisan ayında da Atina’ya yaptığı ziyaret sırasında, Katoliklerin Ortodokslara yaptıklarından ötürü Tanrı’dan af dilemişti.

Yorumlar kapatıldı.