İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ERMENİSTAN BAŞBAKANI ALMANYA’YA ÇALIŞMA ZİYARETİNDE BULUNACAK

II. Ermeni-Alman Ekonomik Forumu 23 Haziranda Berlin’de

Ermenistan başbakanı başkanlığındaki bir heyet, 22-24 Haziran tarihlerinde Berlin’e bir çalışma ziyaretinde bulunacaklar. Finanslar ve Ekonomi bakanı V. Haçadryan, Ticaret ve Ekonomik Gelişim Bakanı Karen Cşmarityan, Dışişleri Bakan Yard. R. Şugaryan, MB Başkanı Dikran Sargsyan, Erm. İşadamları Blğ. Bşk. Arsen Gazaryan, Erm. Tic. ve Sanayi Odası bşk. Martin Sargsyan’ın da yer aldığı heyette, Ermenistan ve Karabağ’dan 28 firma ve 4 de basın mensubu yer almakta.

Heyet üyeleri ilk gün, 22 Haziran’da , Baden Vürtenberg bölgesi Başbakan yard. Ve Berlin temsilcisi Rudolf Göberle tarafından onurlarına verilecek yemekten sonra, Dışişleri bakanı ve başbakan yardımcısı Yoşka Fişer, Ekonomik İşbirliği ve Gelişim Bakanı haydemari Viçorek-Tsoyl, Berlin belediye başkanı Klaus Voverayt, Berlin bölgesi meclis Bşk. ve Brandenburg bölgesi başbakanı tarafından kabul edilecekler.

23 haziran’da bir günlük Ermeni-Alman II Ekonomi forumu yapılacak. (İlk forum 11 Mart 2000’de gerçekleşmişti). Forum Almanya’dki Ermenistan Elçiliği ve Almanya Ekonomik İşbirliği ve Gelişim Bakanlığınca düzenlendi. Forumda; Teknik İşbirliğ Kurumu (GTZ), Alman Sanayi ve Ticaret Odası, İnşa bankası (KfW), Alman ekonomisi Doğu Komisyonu, Alman yatırım ve gelişim kuruluşları da yer almaktalar. Forum çerçevesinde; Alman Ekonomi Odası’nın camlarla kaplı büyük salonunda düzenlenen sergide, Ermenistan; enformasyo teknolojileri, kuyumculuk ve pırlantacılık, alkollü içiecekler (konyak, şarap, bira), reçeller, kuru yemişler ve yapı taşları ürünleriyle temsil edilecek.

24 haziran Alman Ekonomisi Doğu Komisyonu Bşk. mangod’un heyete vereceği resmi kahvaltı sonrasında, Ermenistan başbakanı başkanlığındaki heyet yurda dönecek.

Anahit Hovsepyan, Almanya

Yorumlar kapatıldı.