İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ERMENİ ELÇİNİN YENİ KİTABI ARAPÇA OLARAK BASILDI

2004 yılı Mayıs ayında Birleşik Arap Emirliklerinde (BAE) Ermenistan Cumhuriyeti elçisi, tarihçi Prof. Arşak Poladyan’ın “Arap kaynaklarında kürtlerin doğuşu meselesi” başlıklı dördüncü eseri yayımlandı. Poladyan’ın BAE’de basılan daha önceki 3 eseri ise Ermeni-Arap ilişkileri, Doğu tarih ve kültür araştırmaları yanısıra İslam ve islamın yayılma meetodlarına ilişkindi. Eser BAE’nin en saygın merkezlerinden BAE Bilimsel ve Stratejik Araştırmalar Merkezi tarafından basıldı.

Kitapta 7 yy’dan itibaren başlayan Arap müslüman istilaları karşısında kürt faktörünün rolü, araplar ve kürtler arasındaki siyasi, ekonomik ve kültürel bağlar konu edinilmekte

Kitapta kürt etnosunun doğuşuna ilişkin arapça ortaçağ kaynaklarındaki bilgiler değerlendirilmekte. Burada kürtlerin arap asıllı ve iran asıllı olmalarına ilikin tezler konu edinilmekte.

Eserin hazırlanmasında, Ortaçağ Arap kaynakları yanısıra, Ermeni, Sovyet ve batılı kaynakların da kullanılmış olması, eseri, Kürdoloj ve Arap araştırmalrıyla ilgilenenler için önemli kaynak haline getirmektedir.

Gevorg Garipcanyan, Erm. Ul. Bilimler Akadem., Doğu Araştırmaları Doktora öğrenc. /kısaltıldı/

Yorumlar kapatıldı.