İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

AZERBAYCANLI BİR ÖĞRENCİNİN E-MAİL’LE YAPTIĞI TAHRİK

Azerbaycan toplumunda Ermeni karşıyı histerya farklı boyutlarda devam ediyor bunun son bir örneği de Bulgaristan Amerikan Üniv. (BAÜ) Azerbaycanlı öğrenci Rauf Zeynalov’un üniversitenin “Armenian House” elektronik kütüphanesi idarecisi Garen Vrtanesyan’a yazdığı ve “piç” sözüyle başlayan ve ermenilere yönelik hakaretlerle dolu mektubu oldu. Kütüphane idaresi mektubun üniversite sörvırından yollandığını ve üniversitede Zeynalov isminde bir öğrencinin okuduğunu tesbit ettikten sonra bunu BAÜ Bilim Kurulu Geçici Bakanı David Dorst’a bildirdi. Üniversite Bilim Kurulu ortak kararıyla “yaralayıcı sözler ve ciddi tehditlerden” ötürü Zeynalov’u, Sonbahar dönemi derslerine katılmaktan men etti. Zeynalov, durumunu düzeltmek için öncelikle yaptığı eylemin tüm ağırlığını anladığını ve diğer kişi ve düşüncelere anlayış gösterebildiğine öncelikle üniversite idaresini ikna etmek durumunda.

Alınan bilgilere göre, Rauf Zeynalov aktif faaliyet gösteren bir öğrenci. Genç Ekonimistler ve İşadamları Birliği Başkanı, BM’in belirlediği kent, bölge ve ülkelerde Azerbaycan Modeli Projesi’nin müdürü. Türkçe, Rusça ve ingilizce bilen Zeynalov, Bakü’de öğrenim gördüğü yıllarda (Eylül-Aralık 2002) “525” gazetesi ve “Ekonomi Bilimi Dergisi”nde(Aralık2003/Pcak 2004) staj yaptı. 2003 yılında eğitimini BAÜ’de sürdürmek üzere Açık Toplum Enstitüsünden burs aldı. Saint Lous (ABD) Washington Üniv. De burs aldı. Bir dizi uluslararası gençlik konferans ve seminerlerine katıldı.

İnsanların diğer insanlara karşı redçi tavrı sınır tanımamakta. BAÜ yönetimine olduğu gibi Azerbaycanlı liderlere, uyguladıkları siyasetten ötürü benzer ortamları yaratıklarından ötürü bu anlamda önemli sorumluluklar düşmekte.

kısaltıldı

Yorumlar kapatıldı.