İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Etyen Mahçupyan, Uzan yazısı sebebiyle hâkim karşısına çıktı

Gazetemiz yazarı Etyen Mahçupyan, 11 Ağustos 2003 tarihinde yayınlanan “Uzanlar niçin milliyetçi?” başlıklı yazısı nedeniyle hakim karşısına çıktı.

Uzanlar’a hakaret iddiasıyla açılan dava ileri bir tarihe ertelendi. Bakırköy 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada Mahçupyan için 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezası isteniyor. Ayrıca Asliye Hukuk Mahkemesi’nde açılan manevi tazminat davasında; Cem Uzan, Kemal Uzan ve Murat Hakan Uzan adına toplam 120 milyar lira para cezası talep ediliyor.

Uzanlar’ın Çukurova ve Kepez’de devletle yaptıkları anlaşmaya uymaması ile Motorola ve Nokia’yı dolandırdıklarına ilişkin davaların medyada yer aldığını söyleyen Mahçupyan, “Yazımda bir zihniyet çalışması yaptım. Bu analiz sonucunda eleştiri ortaya çıkmıştır. Ancak kesinlikle hakaret kastım yok.” dedi. Davanın dün yapılan ikinci duruşmasına Etyen Mahçupyan ve avukatı ile Uzanlar’ın vekili katıldı. Mahçupyan’ın vekili Hasan Günaydın, yazının eleştiri sınırları ve basın özgürlüğü içinde yazıldığını dile getirdi. Uzanlar’ın vekili Erol Şahin ise, Mahçupyan’ın eleştiri sınırını aştığını ileri sürdü. Duruşma, mahkemeye sunalacak yeni deliller için ileri bir tarihe ertelendi. Mahçupyan, “Uzanlar niçin milliyetçi?” başlıklı yazısındaki şu ifadeler için yargılanıyor: “Muhtemel müşteriler üzerinde şantaja varan baskılar uyguladıkları, Motorola ve Nokia’yı dolandırdıkları, … millici bir tavra sahip oldukları… yolsuzluk denilen olayın bile cılkını çıkardıkları…”

11.06.2004

Deniz Aydın

İstanbul

Yorumlar kapatıldı.