İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Patrik Hazretlerinin Riyasetinde Danışma Toplantısı

9 Haziran 2004 Çarşamba saat 10:00’da Patrik Mesrob II Hazretlerinin riyasetinde Patrikhane’nin kabul salonunda gerçekleşen istişari mahiyetteki toplantıya Patriklik danışmanları, İstanbul’un kalabalık semtlerindeki başlıca hayır kurumlarımızın yönetim kurulu temsilcileri ve bazı hayırseverler olmak üzere toplam kırk kişi katıldı.

Toplantıda, yaz aylarındaki festivallere cemaat kurumlarının katılımı, NATO zirvesine katılacak Ermenistan heyetinin ağırlanması, cemaat basının doğrultusu, yaz aylarında düzenlenmesi beklenen kültür gezileri, Ermeni okullarında hızla düşen Ermenice dil ve din derslerinin kalitesi, Ermenice dil ve din öğretmenleriyle din görevlilerinin meslekî eğitimi, cemaat kurumlarının genel bütçesi, 0-3 ile 3-6 yaş arası çocuklar için açılması gereken kreşler konuları görüşüldü. Bu konularda Dikran Altun, Av Luiz Bakar, Vazken Barın, Krikor Döşemeciyan, Erol Ergan, Dt Vartan Erkol, Dikran Gülmezgil, Melkon Karaköse, Krikor Mıhçıyan, Onnik Nalbantğazar, Bedros Şirinoğlu, Mihran Ulikyan, Dr Mardiros Yeniyorgan söz alarak önemli saptama ve önerilerde bulundular.

Patrik Hazretleri, danışma toplantısına katılanlara teşekkür ederek, cemaate yaptıkları maddi ve manevi katkıları takdir etti.

RTÜK ile temasa geçen Ermenice radyo komisyonunun raporu hazır olur olmaz, o konuda da bir cemaat toplantısı yapılması öngörülüyor.

Yorumlar kapatıldı.